Hedgefonds deelt problemen: 'Helft van vermogen staat bij FTX'

Hedgefonds deelt problemen: 'Helft van vermogen staat bij FTX'

Het crypto hedgefund genaamd Galois zit in de problemen. Het bedrijf heeft een groot deel van hun vermogen bij FTX staan. Dat meldt de Financial Times.

In de zomer van 2022 had Galois Capital voor $200 miljoen aan vermogen onder beheer. Bijna de helft staat nu dus vast bij het inmiddels failliete FTX. FTX hoopt met een zogenaamde Chapter 11 bankruptcy nog te redden wat er te redden valt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Investeerders hoorde het slechte nieuws in een bericht van medeoprichter Kevin Zhou: "We zullen hard werken om de kans zo groot mogelijk te maken om geld terug te krijgen."

Galois moet net als andere slachtoffers van de problemen bij FTX 'gewoon' afwachten.

Verliezers

Er zijn veel verliezers in deze situatie. Particuliere klanten, grotere fondsen zoals Galois. Ook investeerders moeten mogelijk een compleet verlies accepteren.

Een van de meest opmerkelijke verliezers in dit FTX-drama is Tom Brady. De Amerikaan brak eerder dit jaar met zijn geliefde Gisele Bündschen. Zij besluiten om $650 miljoen te steken in FTX. Dat is op zijn zachtst gezegd niet goed uitgepakt.

De investeringen zijn vanaf juni 2021 gedaan tegen een waardering van tientallen miljarden dollars. In juni 2021 haalt FTX bijvoorbeeld $1 miljard op tegen een waardering van $18 miljard. Dat geld komt onder andere van Paradigm, SoftBank en Sequoia Capital.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties