Het aandeel van deze Amerikaanse Bitcoin bank steeg 1300%

De aandelen van de ‘Bitcoin bank‘ Silvergate Digital zijn in iets meer dan 12 maanden met 1300% gestegen. Sinds november 2019 is de dienstverlener genoteerd aan de Amerikaanse techbeurs Nasdaq.

Bitcoin bank aandeel stijgt 1300%

Beleggers weten het aandeel ‘SI’ te vinden, want sinds de beursgang steeg het 1300%. En alleen al in 2021 nam de koers met 120% toe, zo meldt CNN.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Silvergate is te omschrijven als een niche bank. Want in tegenstelling tot haar concurrentie, richten ze zich specifiek op de bitcoin specifieke diensten. En dat werpt zijn vruchten af.

Wat doen we dan? Ze verwerken bijvoorbeeld betalingen voor bitcoin bedrijven zoals Square en Coinbase. Maar ook kleinere partijen zoals Kraken en Gemini zijn klant.

Dus ze zorgen feitelijk dat deze niet zonder dollars komen te zitten op het moment dat de vraag ineens snel toeneemt. Maar ook het accepteren van Bitcoin als onderpand voor het verstrekken van een lening behoort tot het dienstenpakket.

Bovendien opereert de bank 24/7 en niet alleen tijdens kantoortijden. Nogal een vernieuwing in de doorgaans traditionele bankensector in Amerika, waar bijvoorbeeld nog met cheques gewerkt wordt.

Ze noemen deze dienst het Silvergate Exchange Network waarmee beurzen ten alle tijd beschikking hebben over dollars. Dat lost een probleem op, want je wilt als beurs géén tekort aan dollars hebben zodra de bitcoin prijs weer omhoog veert. De enige eis: je moet een
account bij Silvergate hebben.

Tether

Je kunt beargumenteren dat Silvergate de gereguleerde broer van Tether Inc, het bedrijf dat de stablecoin USDT uitgeeft en waar beurzen zoals Binance en OKEx dankbaar gebruik van maken.

Lees meer over:
AmerikabankBTCVS

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.