‘Het bezitten van Bitcoin is een vereiste voor een goed financieel jaar’

Hoe belangrijk is bitcoin (BTC) in je portfolio? Troy Gayeski en Michael Saylor zien BTC als hun belangrijkste investering.

Volgens co-chief investment officer en senior portfolio manager van SkyBridge Capital Troy Gayeski is het bezitten van Bitcoin een vereiste om een mooi en succesvol jaar te hebben. Dit laat hij weten in een interview met Bloomberg. Gayeski laat weten dat het niet bezitten van Bitcoin het lastig maakt om het goed te doen in deze tijden. Verwijzend naar het financieel beleid van centrale banken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Als je Bitcoin had gekocht, heb je een goed tot geweldig jaar achter de rug, als je dat niet hebt gedaan gaat het lastig worden om het goed te doen komende tijd. Aangezien het monetaire beleid, belastingen en waarderingen niet meewerken.”

Gayeski laat weten dat zo’n 13% van het kapitaal van SkyBridge in Bitcoin zit en dit zo de komende tijd zal blijven. De volatiliteit schrikt Gayeski niet af, integendeel: “Het is een unieke kans waar je betaald krijgt voor het betalen van risico”.

Gayeski is niet de enige in het team van SkyBridge die positief is over Bitcoin. Anthony Scaramucci, de oprichter van SkyBridge en ex- Directeur communicatie van het Witte huis laat weten niet onder de indruk te zijn van andere cryptocurrency’s dan Bitcoin. Na het einde van het presidentschap van Trump richtte Scaramucci het fonds SkyBridge op wat nu zo’n half miljard in beheer heeft.

SkyBridge is recentelijk een bitcoin fonds gestart.

Bitcoin bezitten is een must

Een andere relatief nieuwe bitcoiner is Michael Saylor. Saylor is een softwaremiljardair en is met zijn bedrijf MicroStrategy helemaal overgestapt op een bitcoin standaard. De Amerikanen kochten voor miljarden dollars aan BTC voor in de spaarpot, ze hebben nu ruim 91.000 BTC in kas.

Het niet bezitten van Bitcoin wordt steeds risicovoller, zo laat Michael Saylor weten dat door macro economische factoren zoals inflatie het Bitcoin netwerk sneller groeit. Dit is ook de voornaamste reden dat instituties Bitcoin op de balans zetten. Saylor: ”De kans dat bitcoin wordt vervangen is nagenoeg 0.”

En dat Bitcoin nog tientallen jaren van groei door zal maken is volgens hem ook goed mogelijk: “Bitcoin gaat het meest succesvolste ding zijn wat je ooit gaat meemaken… Er is geen ander netwerk dat een triljoen dollars in waarde houdt.”

Een andere reden waarom het vrijwel zeker is dat Bitcoin niet vervangen kan worden is doordat bedrijven zoals Paypal en Square de munt al hebben geïmplementeerd in hun business model. Dit maakt het vertrouwen in Bitcoin alleen nog maar groter.

Dat in combinatie met een onderstroom van miljoenen onafhankelijke gebruikers maakt een solide ecosysteem.

Poll

Hoeveel % van jouw vermogen zit in bitcoin?