'Het gaat lang duren voordat bitcoin hiervan herstelt'

'Het gaat lang duren voordat bitcoin hiervan herstelt'

In een recent interview met Bloomberg, voorspelt Galaxy Digital CEO Mike Novogratz dat het lang kan duren voordat we met bitcoin weer aan een bullmarkt kunnen denken. Daarbij verwacht Novogratz dat macro-hedgefondsen pas weer bitcoin gaan kopen als de Amerikaanse Federal Reserve stopt met het verhogen van de rente.

Wachten op aarzeling Fed

"Op het moment dat de Federal Reserve aarzelt zullen veel traditionele macro-hedgefondsen die een geweldig jaar hebben gehad op de bitcoin-trein springen. Wij zullen op dat moment ook onze positie vergroten", aldus Mike Novogratz.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Novogratz gelooft verder dat de huidige crash is versterkt door een hoop marktparticipanten die momenteel met een hefboom spelen. Hierbij wijst hij bijvoorbeeld op het fonds Three Arrows Capital, dat momenteel in grote problemen zit en een aantal margin calls boven het hoofd heeft hangen.

De miljardair vergelijkt de huidige situatie met de val van Long-Term Capital Management, dat in 2000 geliquideerd werd nadat het onder andere in een paar maanden tijd 4,6 miljard dollar verloor in de Aziatische financiële crisis van 1997.

Bitcoin zal niet verdwijnen

Novogratz verwacht dat Three Arrows Capital in deze markt niet de enige grote speler is die het moeilijk krijgt en voorziet meerdere faillissementen. Over de toekomst van bitcoin maakt hij zich echter geen zorgen. De koersprestaties van bitcoin zijn de vergelijken met die van de videosoftware van Zoom. Ondanks de enorme verliezen is hij ervan overtuigd dat Zoom nog bitcoin zullen verdwijnen.

Voor de Amerikaanse economie ziet Novogratz het allemaal even minder zonnig in. De Amerikaanse economie gaat volgens hem regelrecht op een recessie af en een zachte landing behoort daarbij niet tot de mogelijkheden. Verder gelooft hij dat de correlatie tussen bitcoin en aandelen op de lange termijn zal afnemen. Voor nu is het dus vooral wachten op de Amerikaanse Federal Reserve. Zodra die terugdeinzen, springen de grote fondsen er volgens Novogratz op.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties