‘Mike Novogratz kan 300 miljoen dollar verliezen door koersval bitcoin’

Het grote Galaxy Digital van miljardair Mike Novogratz zet zich schrap voor een verlies van 300 miljoen dollar in het tweede kartaal van 2022. Enorme angst en slechte marktomstandigheden zijn op dit moment twee dominante krachten binnen de bitcoin-markt. Het kan zijn dat Galaxy Digital ook de pijn gevoeld heeft van Terra dat deze week implodeerde.

Novogratz fan van Terra

Mike Novogratz staat niet bekend als een bitcoin maximalist en er gaat een foto rond op social media waarop hij met een Luna-tatoeage te zien is. De kans is aanwezig dat het om een grap van Novogratz gaat, maar de man staat bekend om zijn uitspattingen, waardoor iets als dit zeker tot de mogelijkheden behoort.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Destijds waren de reacties van bitcoiners op de beslissing van Novogratz om deze beeltenis op zichzelf te vereeuwigen al niet mals. Eén reactie springt er in het bijzonder uit, namelijk die van PlatLicker_21m. Die voorspeelde in januari dat deze beslissing van Novogratz binnen 6 maanden enorm beschamend zou blijken.

Met de val van het Terra-ecosysteem, de UST stablecoin en Luna heeft PlatLicker_21m daar enorm gelijk in gekregen. Het is nog de vraag in hoeverre Galaxy Digital groots in Luna geïnvesteerd heeft. Gezien de overtuiging van Novogratz kan het bijna niet anders dan dat het bedrijf iets met het project deed.

300 miljoen dollar verlies

Het in New York gevestigde Galaxy Digital maakt zich dus klaar voor een verlies van 300 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2022. Hiermee zou het kapitaal van de 'partners' van het bedrijf terugvallen tot 2,2 miljard dollar, een daling van 12 procent ten opzichte van 31 maart 2022.

Galaxy Digital weigert vooralsnog commentaar te geven op de verwachtingen over het tweede kwartaal. Wel geeft het bedrijf aan geen algoritmische stablecoins in hun schatkist te hebben, waarmee het wil zeggen dat het in ieder geval geen UST in bezit had tijdens de crash van het Terra-ecosysteem.

Het Amerikaanse bedrijf heeft voor 1,6 miljoen dollar aan liquide-middelen. 800 miljoen dollar daarvan zit in cash en 800 miljoen in 'digitale assets'. Waarvan het grootste deel in bitcoin zit, Galaxy Digital heeft namelijk 16.400 bitcoin die goed zijn voor 487 miljoen dollar.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....