Waarom de Nederlandse vertaling van ‘Het Kleine Bitcoinboekje’ lezenswaardig is

In navolging op De Bitcoin Standaard is er weer een Engels Bitcoin boek vertaald naar onze moedertaal. Dit keer betreft het The Little Bitcoin Book, oftewel: Het Kleine Bitcoinboekje. Een perfect cadeau voor vrienden of familie die Bitcoin nog altijd niet willen snappen.

Het Kleine Bitcoinboekje

Je kon het boekje al enige tijd in de voorverkoop bestellen, maar vorige week zijn de eerste bestellingen bezorgd. Het boek is een perfecte manier om een beginneling het belang van Bitcoin uit te leggen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De ondertitel “Waarom Bitcoin belangrijk is voor je vrijheid, financiën en toekomst” onderstreept deze boodschap.

Het Kleine Bitcoinboekje is perfect om weg te geven aan beginnende bitcoiners. Het neemt je mee vanaf de basis en beantwoord achteraf alle vragen die overblijven.

Het begint met een aantal dingen die mis zijn met het hedendaagse geld met veerbeelden uit Manilla (1981), Nigeria (1993), Venezuela (2018) en Shanghai (2019). De schrijnende samenvatting is de volgende:

“De ouders van Luis en miljoenen anderen in de Filipijnse en Nigeriaanse middenklasse zagen hun spaargeld binnen één generatie verdampen. Lorena zocht een manier om haar kleine beetje spaargeld de grens over te smokkelen naar Colombia en kwam zo tot haar creatieve kapsel. Annie zit nu in ‘financieel gevangenschap’ in China omdat een vriend een jointje rookte.”

In het boek kun je precies lezen wat er allemaal gebeurde bij deze gezinnen en welke rol ‘geld’ daarbij speelde.

Bitcoin en geld

Vervolgens leggen de auteurs uit wat geld is en (in hoofdstuk 2) wat Bitcoin is. Hoe moet je naar de prijsschommelingen kijken, voor de korte, middellange en lange termijn? Hoofdstuk 3 gaat dieper in op deze vragen.

Maar Bitcoin is veel meer dan de prijs, zoals je ook zult lezen in hoofdstuk 4: het kan met het oog op mensenrechten een belangrijke rol spelen. Denk aan autoritaire systemen, macht die bij banken ligt, surveillance, soevereiniteit en ga zo maar door met meer van dit soort geld gerelateerde onderwerpen.

Tot slot krijg je antwoorden op een hele reeks vragen die je als beginner kunt hebben, van kwantumcomputers tot Satoshi en de volatiliteit van Bitcoin.

In totaal is het boekje 107 pagina’s, en daarmee doet het zijn naam eer aan: het is een klein Bitcoinboekje, en dus géén zware pil. Perfect voor de beginner!

Waarom de Nederlandse vertaling van 'Het Kleine Bitcoinboekje' lezenswaardig is

Vertalers en korting

Het boek is vertaald door twee vrijwilligers (DanXi en Rutger) en het is uitgegeven door het Finse Konsensus Network. Op deze website kun je het boek ook bestellen. Een leuke aanrader als cadeau voor familie en vrienden die niet veel snappen van het idee achter Bitcoin!

Als je met Bitcoin (of Lightning) betaalt krijg je 10% korting, en met het gebruik van de kortingscode st4rnold komt daar nog eens 10% bovenop. Als je graag wilt betalen met iDeal kun je terecht op de website van Cryptomaan (zonder verdere kortingen).

Geïnteresseerd? Kijk op www.hetkleinebitcoinboekje.nl en krijg 10% korting met de code ‘st4rnold’. Deze code geldt ook voor De Bitcoin Standaard, een boek over de monetaire geschiedenis van geld, en de rol van bitcoin in een toekomstige nieuwe standaard.

Intussen zitten er al andere boeken in de pijplijn om vertaald te worden. Zo zijn er vertalers bezig met ‘Inventing Bitcoin’ van Yan Pritzker. Ook de Nederlandse vertaling van 21 Lessons zit eraan te komen.

Tot slot zijn er ook Nederlandse Bitcoiners voornemens om Thank God For Bitcoin om te zetten, een boek van onder andere Jimmy Song en Robert Breedlove. Mocht je geïnteresseerd zijn om ook te helpen met vertalingen, dan kun je terecht bij @starnold op Telegram.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
BTC