Het plan van Celsius om altcoins te dumpen voor BTC en ETH is goedgekeurd

De faillissementsrechtbank voor het zuidelijke district van New York heeft het plan van de ten onder gegane cryptogeldschieter Celsius Network goedgekeurd. Het desbetreffende plan van de ex-cryptobank was om de altcoins die het nog heeft om te zetten in bitcoin en ether.

Altcoins verkopen

Het bevel hiertoe werd uitgevaardigd door rechter Martin Glenn. Het idee is dat de liquidaties de weg zullen vrijmaken voor de verdeling van de fondsen onder de schuldeisers.

Na besprekingen tussen Celsius Network en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is het voorstel officieel goedgekeurd. Volgens de uitspraak van de faillissementsrechter is de geldschieter in moeilijkheden gemachtigd tot:

“… het vanaf 1 juli 2023 verkopen of omzetten van alle crypto-activa in BTC of ETH, met uitzondering van tokens die zijn gekoppeld aan Withhold- of Custody-accounts.”

Plan Celsius om altcoins te verkopen voor bitcoin en ether is goedgekeurd

De zaak tegen Amerikaanse cryptobedrijven omtrent het aanbieden van ongeregistreerde effecten heeft ongetwijfeld bijgedragen aan deze stap. Altcoins zoals Cardano, Polygon en Solana vallen buiten de boot.

De schuldeisers van Celsius Network wachten al maanden op duidelijkheid. De faillissementsaanvraag is maanden geleden al ingediend, maar veel details zijn er nog niet duidelijk. Door de recente uitspraak kan de gehele procedure weer worden verlengd.

Wel is het eigendom over Celsius gewijzigd. Het cryptoconsortium Fahrenheit is sinds mei 2023 officieel de nieuwe eigenaar van de cryptotoko. Fahrenheit bestaat uit de aandeelhouders Arrington Capital, US Bitcoin Corp en investeringsmaatschappij Proof Group Capital Management.

Het schijnt dat Celsius nog een gat van $1,7 miljard moet vullen. Ze hadden in juni 2022 zo’n $5,5 miljard aan verplichtingen en $4,3 miljard aan activa. Klanten wachten nog altijd over uitsluitsel over hun geld.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws