Het Zwitserse fintechbedrijf Fiat24 pioniert Web3 banking met NFT’s

3196 totale weergaven

Het Zwitserse fintech bedrijf Fiat24 brengt een revolutie teweeg in de bankinfrastructuur door Web3 technologie te integreren, gebruikmakend van ERC-721 NFT’s voor klantidentiteiten en ERC-20 tokens voor stortingen.

NFT’s als digitale identiteiten

NFT’s, aanvankelijk bekend als digitale kunst, zijn geëvolueerd om verschillende doeleinden te dienen, waaronder het vertegenwoordigen van klantidentiteiten in de banksector. Bij Fiat24 fungeren NFT’s als digitale ID’s, wettelijke eigendomsbewijzen en toegangssleutels voor klantenrekeningen. Door de NFT in een verbonden portemonnee te houden, kunnen klanten inloggen en naadloos bankactiviteiten uitvoeren.

ERC-20 tokens voor efficiënte betalingen

Saldi van klantrekeningen worden weergegeven met ERC-20 tokens, waarbij alle operationele logica wordt uitgevoerd door middel van smart contracts. Dit systeem stelt klanten in staat om hun bankzaken direct te beheren met behulp van non-custodial wallets zoals MetaMask en moeiteloos digitale activa om te zetten in fiatvaluta. De “atomic swap” functie van blockchain technologie maakt soepele uitwisselingen tussen activa mogelijk zonder gecentraliseerde tussenpersonen, wat de efficiëntie en precisie van transacties verbetert.

ERC-721 en ERC-20 combineren

Fiat24 maakt gebruik van NFT’s voor on-chain identiteitsverificatie en ERC-20 tokens als boekingsgrootboek om alle bankfuncties te repliceren via slimme contracten. Deze integratie verbindt traditionele betalingsnetwerken zoals SWIFT, SEPA, Visa en Mastercard met de blockchain en synchroniseert betalingsinformatie via ERC-20 tokens.

Zwitserse IBAN NFT’s

Het bezitten van een Fiat24 NFT biedt vele voordelen, waaronder een Zwitsers internationaal bankrekeningnummer (IBAN). Na KYC-verificatie werkt dit IBAN als elke Europese bankrekening, waardoor digitale valuta naadloos kunnen worden omgezet in fiat en er een Visa-debetkaart voor toegang is. Hoewel de Fiat24 NFT momenteel gratis is, vereist het verkrijgen ervan het verbranden van één Fiat24 platform token (F24).

Gebouwd op Arbitrum

Het project van Fiat24 is gebouwd op Ethereum Layer 2 Arbitrum en krijgt ondersteuning van de Arbitrum DAO. De DAO heeft de eerste door Arbitrum ontworpen Visa betaalkaart gelanceerd en Fiat24 ARB tokens toegekend in een recente LTIPP subsidie, met een airdrop die binnenkort wordt verwacht.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Een verschuiving naar gedecentraliseerd bankieren

De integratie van Web3 technologie in het bankwezen betekent een belangrijke verschuiving naar meer gedecentraliseerde, efficiënte en veilige financiële systemen. Naarmate meer fintech bedrijven blockchain oplossingen toepassen, zullen traditionele bankprocessen evolueren en meer flexibiliteit en innovatie bieden aan gebruikers wereldwijd.

Lees meer over:
Arbitrumbankenibannft

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....