Hillary Clinton: 'Bitcoin ondermijnt dollar als wereldmunt'

Hillary Clinton: 'Bitcoin ondermijnt dollar als wereldmunt'

Voormalig staatssecretaris van de Verenigde Staten Hillary Clinton heeft zich tijdens de Bloomberg New Economy Forum uitgesproken over bitcoin. Clinton riep onder andere dat bitcoin de potentie heeft om de positie van de Amerikaanse dollar als wereldreservemunt te ondermijnen.

"Een gebied waarvan ik hoop dat staten er meer aandacht aan geven is de opkomst van cryptocurrency's. Wat lijkt op een interessante en exotische manier om nieuwe munten te minen heeft de potentie om complete landen te destabiliseren," aldus Clinton.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin is direct gevaar voor wereldwijde valutamarkten

Sommigen geloven dat de woorden van Hillary Clinton ook als een goede reclame voor bitcoin kunnen gelden.

Zo geeft Twitteraar Tom Gara aan dat de uitspraak: "Heeft de potentie om landen te destabiliseren," van Hillary Clinton de perfecte quote voor op een billboard is voor cryptobedrijven.

Dit is de eerste keer dat Hillary Clinton openlijk kritiek heeft op de opkomst van bitcoin en dat ze de gevaren ervan onderkent.

Ze is er in september 2018 ook al eens naar gevraagd, maar op dat moment gaf ze enkel aan geen bitcoin te bezitten.

In 2016 hebben de campagnemanagers van Clinton geen bitcoindonaties te accepteren omdat dit "te libertarisch" zou zijn.

Eindelijk iets waar Clinton en Trump het met elkaar over eens zijn

Het destabiliserende effect van bitcoin is één van de weinige dingen waar Clinton het over eens was met voormalig Amerikaans president Donald Trump. In een interview met Fox Business noemde Trump bitcoin zelfs "oplichterij."

In oktober liet hij zich op Yahoo Finance andermaal horen over bitcoin, en legde hij uit geen andere valuta te dulden naast de Amerikaanse dollar. "Ik ben een groot fan van onze munt en zit niet te wachten op andere landen die de dollar pijn doen," aldus Trump.

Het lijkt dan ook goed voor bitcoin dat deze twee momenteel niet aan het roer staan in de Verenigde Staten. Hoe huidig president Biden over de kwestie bitcoin denkt is niet duidelijk, al zal dat ook niet al te positief zijn.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan