‘On-chain indicator geeft bodem-signaal voor bitcoin’

De populaire on-chain analist Bejamin Cowen zegt dat een historisch gezien krachtige indicator aangeeft dat bitcoin momenteel op of rond de bodem zit. In een nieuwe interview met Kitco News, spreekt Cowen over de ‘Supply in Profit and Loss’ indicator, die over het algemeen heel accuraat is in het voorspellen van bodems.

Zijn we al op de bodem?

Ondanks dat de indicator momenteel al een bodem-signaal afgeeft, valt het volgens Cowen niet uit te sluiten dat we nog één klap naar beneden maken of capitulatie-evenement moeten doorstaan. Daarna is het volgens de analist echter voorbij en kunnen we weer rustig omhoog gaan kijken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat betekent overigens niet dat bitcoin vanaf hier meteen weer de weg omhoog inzet, het bereiken van een bodem geeft namelijk niet aan dat vanaf dat moment alles weer rozengeur en maneschijn is. Het is prima mogelijk dat we gedurende een lange periode op deze niveaus blijven handelen.

De financiële markten in het algemeen gaan vanwege de hoge inflatie en het strengere monetaire beleid van centrale banken als gevolg daarvan door een moeilijke periode. Zelfs als bitcoin een bodem bereikt is dat onderliggende probleem niet meteen verholpen.

Veelbelovende ontwikkeling

Dat het om een veelbelovende ontwikkeling gaat is echter duidelijk. “Eén van de meest interessante dingen over deze grafiek is dat bitcoin historisch gezien geen bodem bereikte voordat deze indicator een kruising maakte. Gisteren zijn deze indicatoren voor het eerst in deze cyclus gekruist en dat is een positief signaal”, aldus Cowen.

'On-chain indicator geeft bodem-signaal voor bitcoin'

Op het moment van schrijven handelt bitcoin op ongeveer 21.600 dollar, nadat we in het weekend een opleving van 10 procent doormaakten. Tot nu toe heeft bitcoin zich op dat niveau sterk weten te houden en dat biedt veel perspectief voor de toekomst. De angst was namelijk dat we na het verliezen van de 20.000 dollar opnieuw een lagere bodem zouden printen.

Die lagere bodem is uitgebleven en het lijkt erop dat de bulls stevige weerstand bieden aan de beren. Het is echter de vraag of ze dat ook de komende maanden, in het lastige macro-economische klimaat, vol kunnen houden. Alleen de tijd kan ons het antwoord op die vraag geven.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden.