Bitcoin koers schiet voorbij $21.000

De bitcoin koers zakte op dinsdag nog richting een prijs van $18.000. Inmiddels staat de prijs van BTC net boven de grens van $21.000 op de grootste cryptobeurzen.

In minder dan 24 uur steeg de koers naar $21.300, een stijging van meer dan 10%. Voor wat perspectief: de koers staat nog ruim 11% lager dan een maand geleden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het zijn volatiele tijden. In onderstaande grafiek zie je het koersverloop van BTC sinds mei 2018. We koersen nog hoger dan 4 jaar geleden, maar tegelijkertijd zie je ook duidelijk dat de prijs van bitcoin betere tijden heeft gekend. Een korte piek zorgde voor een recordprijs van $69.000.

Bitcoin koers schiet voorbij $21.000
Bitcoin koers vanaf 2018

De prijssprongen van vandaag zorgde voor sippe gezichten op de derivatenmarkt. Handelaren die speculeerde op een lagere bitcoin koers moesten hun positie sluiten. Volgens Coinglass ging werd er in totaal voor $137 miljoen aan future contracten geliquideerd. De grootste slachtoffers waren uiteraard de shorts.

Deze derivatenmarkt kent ook winnaars. Je gaat een future contract met iemand anders aan. De verliezer moet betalen aan de winnaar.

Bitcoin koers schiet voorbij $21.000

Nog voor de daling naar $19.000 eerder deze week zag men het aantal whales meer transacties doen. Er werden meer dan 1.000 transacties met een waarde boven $20 miljoen gedaan vanuit rijke wallets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...