Van de Poppe: ‘Komende dagen cruciaal voor bitcoin koers’

381 totale weergaven

De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe verwacht dat de komende dagen cruciaal zijn voor de bitcoin koers. Als het bitcoin niet lukt om weer richting de 29.700 dollar te stijgen de komende dagen, dan is dat volgens Van de Poppe een teken van continuatie en mogelijk dat er meer ellende aankomt voor onze favoriete digitale munt.

Snoekduik van de bitcoin koers

Op het moment van schrijven tikt de bitcoin koers binnen op 26.517 dollar, nadat deze vannacht een gigantische daling doormaakte. In een tijdsbestek van 10 minuten verloor de koers ongeveer 8 procent van zijn waarde. Voor de afgelopen zeven dagen staat er zelfs een daling van 9,88 procent op de borden.

Eerder deze week grapte Michaël van de Poppe nog over een bitcoin koers van 12.000 dollar. Veel analisten schijnen daar nog om te roepen en na de initiële daling van 200 dollar op 16 augustus maakte de Nederlandse analist hier een grap over.

Hiermee wilde hij aangeven dat deze koers niet realistisch is voor bitcoin, maar inmiddels zijn we een stuk verder gedaald. Dat neemt niet weg dat een koers van 12.000 dollar voor bitcoin op dit moment wel heel ver weg (en onrealistisch) is. Maar je weet het nooit in de financiële wereld.

Van de Poppe ook bullish over bitcoin

Overigens is Van de Poppe niet alleen maar bearish als gevolg van de dalingen. Hij ziet meerdere redenen om bullish te zijn. Bijvoorbeeld het feit dat Coinbase goedkeuring heeft gekregen van de Amerikaanse National Futures Association voor crypto-futures.

"Coinbase dat toestemming krijgt voor crypto-futures is extreem positief voor bitcoin en de cryptomarkten", aldus Van de Poppe.

Verder wijst de analist richting Grayscale, dat op zoek is naar meer teamleden voor hun exchange-traded fund (ETF). Dat zou een goed teken moeten zijn voor de rechtszaak van Grayscale tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Grayscale probeert al jaren zijn Grayscale Bitcoin Fund (GBTC) om te zetten in een Spot Bitcoin ETF, maar vooralsnog is dat niet heel succesvol gebleken.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....