Honkbalclub accepteert Bitcoin (BTC) om skybox te betalen

De Amerikaanse honkbalclub de Oakland A's gaan Bitcoin accepteren. Fans kunnen een zespersoons skybox voor één seizoen kopen. De prijs : 1 Bitcoin oftewel $57.000 tegen de huidige marktprijs.

Honkbalclub biedt skybox aan voor 1 Bitcoin per seizoen

Op 1 april start het honkbalseizoen, één van de meest populaire sporten in de VS. Elk seizoen telt maar liefst 162 wedstrijden en de helft ervan vindt thuis plaats. In het geval van de A's is dat in San Francisco. Het team staat in centraal in de succesfilm "Moneyball" uit 2011 met Brad Pitt in de hoofdrol. De eerste wedstrijd is tegen de Houston Astros.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nog voor de start van het seizoen kunnen kapitaalkrachtige fans gebruik maken van het aanbod. Een suite biedt dus plek aan zes personen voor de prijs van 1 Bitcoin (BTC).

Ze hebben 100 van dergelijke suites in de aanbieding, dus op papier kan de club 100 Bitcoin vergaren. Waarom kiezen ze voor deze manier van betalen? De aanleiding blijkt de rally van de cryptomunt sinds eind 2020. Sinds 1 januari is de munt meer dan verdubbeld met een voorlopige top bij $61.782 afgelopen weekend.

Clubvoorzitter Dave Kaval zegt tegen de media:

"We doen dit omdat de prijs van Bitcoin zo gestegen is. De actuele prijs staat vrijwel gelijk aan één heel seizoen in een suite. We willen fans alle opties binnen. En het is zakelijk ook een test."

Ook zijn cryptocurrency's als belegging sterk in opkomst in Californië, de staat waar de club gevestigd is. "Met name in de Bay Area zien we dat mensen met bitcoin zijn."

Onder meer Kraken en Coinbase zijn als exchange in San Francisco gevestigd. Tesla opereerde eerder uit de Golden State, maar is verhuisd naar Texas.

Seizoensstart

Het stadion mag voor 20% gevuld zijn als versoepelde maatregel, zo heeft de gouverneur Gavin Newsom onlangs bepaald.

Niet iedereen denkt dat de actie een succes kan worden: is één seizoen van een honkbalclub wel 1 Bitcoin waard? Onder meer Alex Gladstein, bitcoiner en oprichter van de Human Rights Foundation heeft er zo zijn bedenkingen bij.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens gezellig langs in onze Telegram-groep. Join ook het nieuwskanaal om ieder nieuwtje automatisch in je Telegram feed te krijgen.

Lees meer over:
betaalmiddel

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...