Aantal Bitcoin (BTC) én stablecoins op beurzen neemt toe

Data Dinsdag is een wekelijkse rubriek waarin we de on-chain statistieken over Bitcoin uitlichten aan de hand van data van Glassnode en CryptoQuant.

Vandaag onder meer aandacht voor het aantal bitcoin én stablecoins op beurzen en de kopers en verkopers van de recente dip.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Inflow naar exchanges

De hele dag door wordt er bitcoin van en naar beurzen gestuurd. Bitcoin wordt vaak opgenomen nadat het gekocht is, en naar exchanges toegestuurd om het te verkopen. De laatste dagen is er een opmerkelijk hoog aantal satoshi's (eenheden bitcoin) richting exchanges gegaan.

Het betreft zelfs de hoogste inflow naar beurzen sinds maart 2020. Destijds crashte de prijs van de grootste cryptomunt tot onder de $4.000.

Aantal Bitcoin (BTC) én stablecoins op beurzen neemt toe

Aan de ene kant lijkt er dus veel meer verkoopdruk te ontstaan: er is meer bitcoin te vinden op handelsbeurzen.

Gaan al deze bitcoin de komende dagen nog verkocht worden? Onderstaande grafiek laat het ook duidelijk zien: er staan meer bitcoin gestald bij de handelskantoren.

Stablecoins ratio

De tegenhanger van deze indicator is de stablecoin ratio. Waar men bitcoin naar beurzen stuurt om te verkopen, gebruikt met stablecoins zoals Tether om deze bitcoin op te kopen.

De ratio van deze stablecoins op alle exchanges ten opzichte van de dollarwaarde van de bitcoin staat op het laagste punt in zes maanden, zo meldt CryptoQuant. Er staan dus veel dollars langs de zijlijn te wachten om de dip te kopen.

Aantal Bitcoin (BTC) én stablecoins op beurzen neemt toe

Duiding van de dip

Bovenstaande indicatoren zeggen iets over de huidige staat van dienst van de markt. Maar we kunnen op basis van de data in deze Data Dinsdag ook terugkijken naar de recente daling. Of beter gezegd: Dilution-proof heeft dat al gedaan.

De Nederlander merkt op dat "het grootste deel van het on-chain volume afkomstig was van kortetermijnholders die uiteindelijk met verlies capituleerden. Ondertussen gingen de langetermijnholders en miners gewoon door met het stacken van sats."

Een aantal van deze indicatoren behandelden we al in een eerder artikel. Zo werden er de laatste dagen 1,1 miljoen adressen leeggemaakt.

 

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat! Of download onze gloednieuwe Android-app en vol alle ontwikkelingen! Binnenkort volgt ook een iOS versie voor de iPhone.

Lees meer over:
data dinsdagon-chain