HRF doneert $200.000 aan bitcoin aan projecten en ontwikkelaars

De Human Rights Foundation (HRF) heeft weer vijf bitcoin aan donaties uitgedeeld. Het is afkomstig uit het Bitcoin Development Fund.

Bitcoin conferentie

In de afgelopen twee jaar heeft HRF meer dan 1,2 miljoen dollar aan subsidies uitgedeeld aan meer dan 30 ontwikkelaars en docenten. In de nieuwe donatieronde komt daar nog eens $200.000 bij, gericht op projecten die bezig zijn met softwareontwikkeling, het opbouwen van communities, vertalingen en dergelijke.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Alex Gladstein, Chief Strategy Officer bij de HRF, is bekend voorstander van bitcoin.

Ten eerste gaat er één hele bitcoin naar de Africa Bitcoin Conference. Deze 100 miljoen satoshi's moeten de adoptie van bitcoin op het Afrikaanse continent aanwakkeren.

Fodé Diop probeert al geruime tijd de kar te trekken voor 'bitcoin in Afrika'. De Senegalees en Lightning-geek wil samen met mensenrechtenactivist Farida Nabourema uit Togo de eerste grote conferentie over bitcoin in Afrika sinds 2019 organiseren.

Ontwikkelaar

Ten tweede zijn er een aantal ontwikkelaars die een halve bitcoin krijgen. Onder hen is de Venezolaanse developer Francisco Calderon. Hij krijgt 50 miljoen satoshi's om te werken aan lnp2pbot, een non-custodial peer-to-peer bot op Telegram waarmee gebruikers in bitcoin kunnen versturen via Lightning.

Onderzoeker Rene Pickhardt krijgt een sponsoring van hetzelfde bedrag. Hij is expert op het gebied van routing en payment flows in het Lightning Netwerk en doet veel belangrijk onderzoek.

Verder krijgen Ruben Somsen en Dhruv Mehta samen ook 50 miljoen satoshi's voor hun werk aan spacechains. Dit is een idee voor sidechain waarmee bitcoin schaalbaar en meer programmeerbaar wordt.

Naast ontwikkelaars gaat er ook geld naar promotie en social media. In samenwerking met Paxful stuurt de HRF financiering naar El Toque uit Cuba, The Daily Maverick uit Zuid-Afrika en Democratic Voice of Birma uit Myanmar.

Tot slot krijgt Netblocks ook 0,5 BTC. Zij monitoren de impact van beperkingen vanuit overheden op het internet. Het geld gaat gebruik worden voor het werk op het gebied van "digitale rechten, cyberbeveiliging en internetbeheer."

$10.000

Verder deelt de HRF 0,25 BTC (ter waarde van $10.000) uit aan Paulo Sacramento om te werken aan de Bitcoin Design Guide, een gids die de gebruikservaring van wallets moet verbeteren.

Ten slotte zal Bitcoin Pakistan 0.25 BTC ontvangen om informatie over het digitale internetgeld beschikbaar te maken in Urdu, de taal die door 60 miljoen mensen wordt gesproken.

Het is een mooie ontwikkeling: een mensenrechtenorganisatie die de adoptie en ontwikkeling van bitcoin steunt - omdat bitcoin een belangrijke tool kan zijn voor individuen. Het is verre van de eerste keer dat het HRF geld uitdeelt. Eerder promootten ze de ontwikkeling van e-cash en stablecoin op Lightning.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdonatie