Donatie van 425 miljoen sats van HRF aan Bitcoin ontwikkeling en educatie

The Human Rights Foundation heeft weer bitcoin uitgedeeld in een donatieronde. De mensenrechtenorganisatie heeft een Bitcoin Development Fund, waaruit ze maar liefst 425 miljoen sats hebben gehaald. Dit komt neet op 4,25 BTC, oftewel ruim $180.000.

Bitcoin voor Bitcoiners

Het geld uit het fonds heeft als doel "om de ontwikkeling van Bitcoin Core, Lightning en wallets, evenals het educatie en vertalingen in opkomende markten en autoritaire regimes te verbeteren." Meer hierover is te lezen in het persbericht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Human Rights Foundation heeft in mei 2020 het “Bitcoin Development Fund” opgericht. Iedereen kan daar donaties aan doen, en hij wordt ook aangevuld met geld vanuit de organisatie zelf. CSO Alex Gladstein is een bekende Bitcoinproponent. In totaal hebben ze al meer dan $ 1,1 miljoen aan Bitcoin en dollars uitgedeeld aan meer dan 30 ontwikkelaars.

De enige gelukkige die één volledige bitcoin kreeg (uit de pot van 425 miljoen sats), is Jarol Rodriguez. Hij is een fulltime Bitcoin Core-ontwikkelaar. Hij heeft honderden pull-request ingediend en werkt aan een nieuwe grafische interface (GUI) voor Bitcoin Core.

Educatie en ontwikkeling

Ook Farida Nabourema heeft een donatie gekregen voor het werk aan de "Bitcoin Academy van Togo". Ze is een activist en schrijver, die onlangs opkwam voor een democratische beweging in het Afrikaanse land. Ze wil Togolese landgenoten meer bekend maken met bitcoin.

Ook Roya Mahboob krijgt een zak geld mee, om "The Women's Annex" opnieuw te lanceren. Het platform is bedoeld om de financiële wereld ook voor Afghaanse vrouwen toegankelijk te maken. Bitcoin past hier als inclusief digitaal geld perfect bij.

Ook podcaster Anita Posch mag met de donatiegelden de "Bitcoin For Fairness Foundation" oprichten. Met deze nieuwe stichting is ze van plan om naar Zuid-Afrika, Nigeria en Latijns-Amerika te gaan om contacten te leggen en educatie te bewerkstelligen.

Ten vierde ging er geld naar de ontwikkelaars van Sparrow Wallet. Dit is een open source Bitcoin app voor op desktops, met de focus op privacy.

Bovenstaand kwartet krijgen allen 50 miljoen sats, wat neer komt op grofweg $20.000.

25 miljoen sats

Daarnaast gaat er 25 miljoen satoshi's naar Boltz Exchange, bekend vanwege de submarine swaps. Ook de Summer of Bitcoin-organisatie mag op financiële steun rekenen. Dit initiatief leidt ontwikkelaars op om aan Bitcoin te werken.

Tot slot krijgt NGO Exonumia steun om lesmateriaal over Bitcoin te vertalen naar inheemse Afrikaanse talen, net als Meron Estefanos die dit doet in Eritrea. Tot slot kijgt Blockchain Commons de opdracht om Lightning toegankelijk te maken, buiten de command-line omgeving om.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdonatie