Human Rights Foundation wil activisten helpen met veilig gebruik van Bitcoin

De Human Rights Foundation (HRF) is druk in de weer met initiatieven rondom bitcoin. De mensenrechtenorganisatie gaat samen met de startup Casa mensen helpen met het veilig opslaan van bitcoin.

Casa specialiseert zich als bedrijf in bitcoin opslag. In samenwerking met de HRF moeten zij activisten wereldwijd helpen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wie krijgt er hulp?

Casa gaat samen met de HRF non-profitorganisaties (of NGO’s) en activisten informeren over bitcoin. Het initiatief is vooral bedoeld voor organisaties in landen waar een autoritair regime aan de macht is. Het is voor sommige NGO’s soms lastig om een traditionele bankrekening te openen.

Een voorbeeld uit de praktijk is WikiLeaks. De klokkenluiders deelde allerlei geheime documenten en emails en hun werd de toegang tot traditionele financiële diensten ontzegd. Bitcoin biedt uitkomst om dan toch donaties te ontvangen.

Het opslaan van bitcoin binnen een organisatie kan lastig zijn. Casa biedt diensten en nu dus ook lessen over het veilig opslaan van je bitcoin.

Human Rights Foundation en bitcoin

Dit initiatief komt niet compleet uit de lucht vallen.

Onder leiding van chief strategy officer, Alex Gladstein is HRF steeds meer betrokken bij zaken in het bitcoin ecosysteem. Het is nog op kleine schaal, maar eerder dit jaar kondigde zij een bitcoin fonds aan om developers financieel bij te staan. De organisatie wil graag dat bitcoin betere privacy opties/functies krijgt.

Want met financiële vrijheid kunnen bijvoorbeeld journalisten in een land zonder enige vorm van persvrijheid toch een deel van hun geld veilig houden. Bitcoin kan daarin een rol spelen, vindt de HRF.

Het bitcoin fonds ontving recentelijk trouwens al een relatief kleine donatie van de mensen achter de Wasabi Wallet: zij doneerde 1 bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...