Human Rights Foundation geeft $325.000 aan bitcoin projecten

De Human Rights Foundation heeft weer een zak geld uitgedeeld aan bitcoin-gerelateerde zaken. Vanuit dit Bitcoin Development Fund krijgen projecten vanuit de hele wereld financiële hulp. We zetten de donaties op een rijtje.

Twaalf donaties

In totaal gaat het om $325.000 aan 12 projecten. Het grootste deel hiervan gaat naar de ontwikkeling van software (en Bitcoin Core).

Zo krijgt Gleb Naumenko $50.000 voor zijn werk aan Bitcoin Core en de release van Coinpool. Dit is een concept waarmee bitcoin zou kunnen schalen als SIGHASH_ANYPREVOUT en Eltoo haar intrede hebben gedaan in het protocol.

Daarnaast krijgt Furzy $50.000 voor zijn werk aan Bitcoin Core. Hij focust zich op de stabiliteit en beveiliging van de open source software.

Ook non-profits en kleinere organisaties krijgen donaties toegestuurd van de Human Right Foundation. Bitcoin4India krijgt $25.000 toegestuurd voor het opbouwen van een community met meet-ups, educatie en vertalingen. In Kameroen mag Bitcoin Mountain $25.000 gaan gebruiken om een circulaire economie te bouwen, net als conferenties en trainingen.

Als we iets breder uitzoomen, krijgt een ander Afrikaans project $25.000. We Are All Satoshi wil tieners opleiden om aan bitcoin te werken. Ook Bitcoin Magazine Oekraïne krijgt hetzelfde bedrag om meet-ups in Kiev te kunnen blijven doen en tevens krijgen relay’ers van het Tor netwerk geld om de stabiliteit van het privacy-netwerk en browser te kunnen waarborgen.

Lightning, journaille en conferenties

Verder: $25.000 aan Dusty voor zijn werk aan Lightning Splicing. Daarmee kun je de grootte van betaalkanalen ophogen. Dit heeft een grote impact op wallets, die dan één saldo kunnen laten zien in de gebruiksinterface.

Raseef 22 krijgt eveneens geld. De groep van 40 journalisten werken vanuit de 4 hoeken van de wereld aan berichtgeving over vrijheid, democratie en mensenrechten, inclusief de sociale impact van bitcoin. Een soortgelijke groep uit Wit-Rusland genaamd New-Belarus krijgt hetzelfde bedrag.

Tot slot is er $15.000 beschikbaar gesteld voor betrokkenen van de Africa Bitcoin Conference. Zo wil de HRF de ontwikkeling van bitcoinzaken in het Afrikaanse contitent steunen. Tot slot: $10.000 voor bitcoin ++, een in Mexico City gevestigde conferentie.

Daarmee blijft de HRF beurzen uitdelen. De afgelopen twee jaar doneerden ze al $1,8 miljoen in bitcoin en Amerikaanse dollars aan meer dan 60 ontwikkelaars, docenten en open source-initiatieven.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdonatie

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  1 comment

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

  Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

  Nieuws
  CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

  Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

  Nieuws
  Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

  Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

  Nieuws
  Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

  New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

  Nieuws
  Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

  Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

  Lees meer