Twee bitcoin apps krijgen donaties van Strike en Human Right Foundation

Twee bitcoin apps krijgen donaties van Strike en Human Right Foundation

Er is weer geld uitgedeeld aan beginnende bitcoinprojecten door de Human Rights Foundation en lightningbedrijf Strike.

De projecten Cashu en LNlink krijgen beide een bedrag in bitcoin geschonken om aan hun software te bouwen. Het geld is in samenspraak met OpenSats uitgedeeld aan de ontwikkelaars.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een poos geleden kondigde de Human Rights Foundation al aan dat ze bitcoinontwikkeling willen steunen. Maar dan wel in een specifieke hoek:

  • een volledig anonieme tipjar;
  • een privacyvriendelijk eCash walletidee;
  • een app voor dollars via lightning.

LNlink

Uit alle aanmeldingen hebben de initiatiefnemers twee beurzen uitgedeeld. William Casarin komt in aanmerking voor de beloning van 1,0 bitcoin ter waarde van zo'n $10.000 om aan LNlink te werken.

Hij werkt aan aan iOS app voor de c-lightning implementatie. Zijn doel is om anoniem donaties te kunnen ontvangen, zonder dat je iets van je (digitale) identiteit hoeft te delen.

Je kunt met LNlink rechtstreeks een lightning node gebruiken die Core Lightning draait. Er is daarbij geen extra software nodig, zoals VPN of Tor.

Cashu

Daarnaast krijgt ontwikkelaar Calle 0,5 BTC voor zijn werk aan Cashu. Mocht hij voor het einde van het jaar een probleem met IP-adressen kunnen oplossen, dan krijgt hij ook de resterende 0,5 bitcoin toegestuurd.

Cashu komt in aanmerking voor de eCash-bounty. Het is een privacy-vriendelijke manier om bitcoin te versturen op een semi-custodial manier.

Met Cashu weet niemand de tegoeden van gebruikers en heb je ook geen account. Het vertrouwensmodel is bij eCash-wallets wel iets anders, namelijk een gedeelde custody. Volgens ontwikkelaar Calle heb je met Cashu wel zelf de tokens in eigen beheer.

Dollartegoeden

Volgens Alex Gladstein, de Chief Strategy Officer van de Human Rights Foundation, is er geen goede inzending geweest voor de stablecoins-op-bitcoin-donatie.

Volgens hen willen ze alleen non-custodial dollar-opties steunen, maar die lijken nog niet te bestaan.

Er bestaan al wel bitcoinwallets met dollarbalansen, zoals de Stablesats van Galoy. Ze gebruikten echter cryptobeurs OKx voor de afwikkeling van derivaten en daarmee is het een centrale oplossing.

Een ander idee is de Synthetische Stablecoins van Kollider.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin donatie

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties