Human Rights Foundation geeft $325.000 aan bitcoin projecten

Human Rights Foundation geeft $325.000 aan bitcoin projecten

De Human Rights Foundation heeft weer een zak geld uitgedeeld aan bitcoin-gerelateerde zaken. Vanuit dit Bitcoin Development Fund krijgen projecten vanuit de hele wereld financiële hulp. We zetten de donaties op een rijtje.

Twaalf donaties

In totaal gaat het om $325.000 aan 12 projecten. Het grootste deel hiervan gaat naar de ontwikkeling van software (en Bitcoin Core).

Zo krijgt Gleb Naumenko $50.000 voor zijn werk aan Bitcoin Core en de release van Coinpool. Dit is een concept waarmee bitcoin zou kunnen schalen als SIGHASH_ANYPREVOUT en Eltoo haar intrede hebben gedaan in het protocol.

Daarnaast krijgt Furzy $50.000 voor zijn werk aan Bitcoin Core. Hij focust zich op de stabiliteit en beveiliging van de open source software.

Ook non-profits en kleinere organisaties krijgen donaties toegestuurd van de Human Right Foundation. Bitcoin4India krijgt $25.000 toegestuurd voor het opbouwen van een community met meet-ups, educatie en vertalingen. In Kameroen mag Bitcoin Mountain $25.000 gaan gebruiken om een circulaire economie te bouwen, net als conferenties en trainingen.

Als we iets breder uitzoomen, krijgt een ander Afrikaans project $25.000. We Are All Satoshi wil tieners opleiden om aan bitcoin te werken. Ook Bitcoin Magazine Oekraïne krijgt hetzelfde bedrag om meet-ups in Kiev te kunnen blijven doen en tevens krijgen relay'ers van het Tor netwerk geld om de stabiliteit van het privacy-netwerk en browser te kunnen waarborgen.

Lightning, journaille en conferenties

Verder: $25.000 aan Dusty voor zijn werk aan Lightning Splicing. Daarmee kun je de grootte van betaalkanalen ophogen. Dit heeft een grote impact op wallets, die dan één saldo kunnen laten zien in de gebruiksinterface.

Raseef 22 krijgt eveneens geld. De groep van 40 journalisten werken vanuit de 4 hoeken van de wereld aan berichtgeving over vrijheid, democratie en mensenrechten, inclusief de sociale impact van bitcoin. Een soortgelijke groep uit Wit-Rusland genaamd New-Belarus krijgt hetzelfde bedrag.

Tot slot is er $15.000 beschikbaar gesteld voor betrokkenen van de Africa Bitcoin Conference. Zo wil de HRF de ontwikkeling van bitcoinzaken in het Afrikaanse contitent steunen. Tot slot: $10.000 voor bitcoin ++, een in Mexico City gevestigde conferentie.

Daarmee blijft de HRF beurzen uitdelen. De afgelopen twee jaar doneerden ze al $1,8 miljoen in bitcoin en Amerikaanse dollars aan meer dan 60 ontwikkelaars, docenten en open source-initiatieven.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin donatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties