Human Rights Foundation heeft 20 bitcoin apart gezet voor 10 bounty’s

De Human Rights Foundation (HRF) heeft een aantal bounty’s opgesteld waarmee 20 bitcoin te verdienen is. Het richt zich onder andere op bitcoin, ligtning, ecash en nostr.

De actie loopt tot het einde van 2024. Totdat de deadline aanbreekt kunnen bitcoiners zelf aan de slag om oplossingen aan te leveren voor een aantal problemen. Het geld dat aan het eind van de bounty-actie nog over blijft, gaat naar het Bitcoin Development Fund van de HRF.

Bounty’s

De eerste bounty is een beloning van 2 BTC. Het heeft als doel om de Bitcoin UI Kit over te zetten naar het open-source Penpot. Momenteel werkt men hiervoor nog met Figma.

De tweede bounty is tevens een beloning van 2 BTC voor een “serverloze implementatie van een payjoin-protocol”. Met payjoins kun je coins mixen terwijl je een transactie doet. Het is nog niet in veel wallets geïntegreerd en het doel is dat dit nu ook zonder server moet kunnen. HRF hoopt dat iemand dit met BIP-21 kan oplossen.

De derde bounty is nog eens een beloning van 2 BTC. Dit bedrag is voor iemand die een Nostr-implementatie van end-to-end encrypted groepschats maakt. Momenteel zijn er nog zorgen over het lekken van metadata aan relays. Om in aanmerking te komen, moet de groepschat drie of meer gebruikers in staat stellen om te communiceren, zonder dat externe partijen hier iets over te weten krijgen.

De vierde bounty van 2 BTC is voor een mobiele wallet die Silent Payments kan ontvangen en verzenden, zonder full node. De wallet moet open-source en multi-platform zijn, met een backend die ook met andere mobiele wallets werkt.

De vijfde bounty is 2 BTC voor een betere versie van BOLT 12’s. Je moet zonder QR-code of kopiëren/plakken geld kunnen versturen naar een lightning wallet op een manier die door mensen makkelijk over te brengen is (human readable).

De zesde bounty is een beloning van 2 BTC voor het maken van een non-custodial Lightning Adres. Momenteel kan dit alleen nog met een eigen webserver of een custodial wallet. Dat moet beter, zo vindt de HRF.

De zevende bounty van 2 BTC voor een mobiele integratie van het idee van de Border Wallet. Hiermee kun je seed woorden genereren en inladen op een visuele manier (op basis van patronen en een entropy seed grid).

De achtste bounty van 2 BTC voor het maken van een 2-van-3 multi-signature wallet op een mobiele wallet met één druk op de knop.

De negende bounty is een beloning van 2 BTC voor een self-custodial implementatie van FROST, wat staat voor flexible round-optimal Schnorr threshold signatures. Dit moet het makkelijker maken om geld te versturen vanuit multisigs.

De tiende en laatste bounty is voor het ecash-protocol, Cashu. Deze bestaat uit vier delen van 0,5 BTC. Bounty A vraagt om een iOS Cashu-app, Bounty B voor een Android Cashu-app. Bounty C is bedoeld voor een een open-source Cashu-webwidget en Bounty D is voor een backup-manier voor (de library) Cashu-TS.

De precieze details over alle opdrachten vind je hier.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdonatie