Huobi en OKEx schorten Bitcoin diensten op voor klanten in China tot er meer duidelijkheid is

301 totale weergaven

Huobi en OKEx verbieden bepaalde bitcoin diensten voor Chinese klanten. De bitcoinbedrijven reageren op berichten vanuit de Chinese regering. De regels en handhaving rondom de industrie worden strenger.

Huobi stopt met het verkopen van mining hardware en custody diensten voor Chinese klanten, ook derivaten rondom BTC gaan voorlopig in de ijskast. Bij OKEx gaat het specifiek over hun eigen munt, OKB.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er komt regelmatig slecht nieuws voor bitcoin uit dit land, maar nu lijken ook verschillende bedrijven het bijzonder serieus te nemen.

China en bitcoin

Huobi reageert tegenover Decrypt op de maatregelen: ze benoemen specifiek de recente ontwikkelingen in de markt als reden. Huobi Pool, de mining pool van het bedrijf, stopt met diensten aan Chinese klanten.

Dit lijkt het directe gevolg van de huidige sfeer in China rondom BTC: de focus komt op uitbreidingen in andere landen.

Volgens journalist Colin Wu is het vooral afwachten voor ons als buitenstaanders. Bedrijven die actief zijn met bitcoin in China moeten extra op hun tellen letten, een misstap kan je meer kosten dan alleen je baan.

Zowel OKEx als Huobi zitten officieel niet meer in China sinds 2017. Ook toen was er spraken van een verbod op bitcoinbeurzen in het land. Toch hebben beide platformen nog veel klanten in China.

Met de huidige gang van zaken kan dat echter snel afgelopen zijn.

Nieuws

Nieuws uit China rondom bitcoin is niet altijd direct goed in te schatten. Al jaren komen er geruchten uit het land dat het nu echt definitief klaar is met bijvoorbeeld de mining industrie. Tegelijkertijd zit nog altijd het grootste gedeelte van de bitcoin miners in China.

Deze keer lijkt het nieuws echter een stuk serieuzer. In 2017 moesten partijen als OKEx en Huobi met hun bedrijf vluchten naar het buitenland, nu hangt er opnieuw een donkere wolk boven de industrie in China.

De gevolgen van deze nieuwe aanpak zijn nog niet duidelijk. Wel is het kraak helder dat dit sentiment niet goed is voor bitcoiners in China. Dit lijkt geen herhaling van zetten, maar een nieuwe situatie waar we als industrie aan moeten wennen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsChina

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...