Hup Bitcoin #52 met Bitcoin Meester over hun registratie bij de DNB

In deze kersverse aflevering van Hup Bitcoin praten we met niemand minder dan Christiaan Jimmink. Hij is marketing manager van Bitcoin Meester, één van de grotere Bitcoin brokers van Nederland.

Onder meer de ontwikkelingen op de Nederlandse Bitcoin - en cryptomarkt in Nederland komen aan bod.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hup Bitcoin #52

In juni 2017 is de Nederlandse broker uit Aalsmeer opgericht, maar het eerste jaar is hard gewerkt aan de bouw van een eigen IT-systeem.

Twee jaar later laat het bedrijf mooie groeicijfers zien en komt het totaal aan klanten bijna op de 100.000. Met een gemiddeld handelsvolume van 1 miljoen euro per dag en uitschieters naar 3 tot 4 miljoen euro behoren ze tot de grootsten in ons land. Inmiddels werken er zeven medewerkers bij de onderneming.

Wat is het verdienmodel van het bedrijf? Hoe wil men gaan voldoen aan de registratieplicht van de Nederlandsche Bank (DNB)?

Want ook Bitcoin Meester heeft - net zoals 48 andere bedrijven - een aanvraag gedaan voor een registratie. Het laten registreren is een van de eisen die voortvloeien uit de cryptowet die per 21 mei is ingegaan.

Voor bestaande partijen geldt een overgangsperiode van zes maanden om aan deze eisen te voldoen. Eind 2020 moet een complete lijst van namen bekend zijn.

Tussendoor legt Jimmink ook fijntjes uit wat nu de voordelen zijn van het kopen van Bitcoin bij een broker. En hoe ze omspringen met persoonsgegevens van klanten.

Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door Knaken.nl, Probit en Bitcoin Meester.

Time stamps

Anchor

Youtube

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...