Hut 8 schaart zich bij Bitcoin mining pool Foundry

999 totale weergaven

Het Canadese Bitcoin bedrijf Hut 8 treedt toe tot de Amerikaanse mining pool Foundry USA, het vehikel van Digital Currency Group, ook de moedermaatschappij van Grayscale Trust. Dat is te lezen bij Coindesk.

Hut 8 mining en Foundry

Hut 8 is één van de grootste bitcoin mining bedrijven van Noord-Amerika met 14.400 machines en ruim 0,81 exahash aan totale rekenkracht. Hut 8 wil nog voor augustus dit jaar 5.000 ASIC-machines bijplaatsen en toevoegen aan de mining pool.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een mining pool combineert alle cumulatieve hashing power van een groot aantal mining bedrijven. Door te poolen is de kans groter dat de gezamenlijke computer een block vindt. De verdeling van de block reward (6,25 BTC + transactie fees) gebeurt naar rato onder de aangesloten miners.

Dus levert een miner 20% van de hashing power van een mining pool, dan ontvangt deze ook 20% van de block reward.

Een van de oprichters van het beursgenoteerde Hut 8 is de Nederlander Marc van der Chijs, die regelmatig te gast is in de Hup Bitcoin podcast.

Hut 8 Mining Corp., een van de grootste institutionele bitcoin-mijnwerkers van Noord-Amerika, heeft vandaag aangekondigd dat het toetreedt tot de Foundry USA Pool en daarmee de grootste bitcoin-mijnbouwoperatie wordt.

Foundry USA Pool is een volledige dochter van Foundry LLC van Digital Currency Group (DCG). Bestaande klanten van de pool zijn Blockcap en Foundry, maar Hut 8 wordt direct de grootste klant.

Volgens het persbericht biedt de pool “marktconforme vergoedingen” voor de aangesloten miners. Foundry probeert zich te vermarkten als een Noord-Amerikaans alternatief voor de Chinese mining pools. Een blik op de benchmark van BTC.com leert dat de top 10 mining pools gedomineerd wordt door miners van Chinese origine.

Winstgevend

Bitcoin miners doen momenteel goede zaken, want de spotprijs ligt met ~57.000 dollar vrij hoog. Een block levert dan al gemiddeld bijna 4 ton op. Wetende dat de productiekosten per block tussen de 20.000 en 30.000 dollar liggen, kan men spreken over een lucratieve business.

En daarom een continue prikkel om te blijven investeren in apparatuur. Dat leidt er overigens toe dat er wereldwijd een schaarste ontstaat in computerchips en vertraagde leveringen.

Lees meer over:
mining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...