IMF maakt zich zorgen over onvoorspelbare cryptomarkt

IMF maakt zich zorgen over onvoorspelbare cryptomarkt

Beleidsmakers uit de hele wereld maken zich steeds meer zorgen over de onvoorspelbaarheid van cryptomarkten. Ook twee functionarissen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) doen nu een duit in het zakje.

Zorgen bij IMF

Het gaat om Bo Li en Nobuyasu Sugimoto. Ze zijn respectievelijk adjunct-directeur van het IMF en adjunct-directeur van de divisie voor financieel toezicht en regulering. Ze waarschuwen in een artikel over de mogelijke impact van de volatiliteit van cryptovaluta op het wereldwijde financiële systeem.

Het tweetal merkt op dat de traditionele markt en de cryptomarkt steeds meer met elkaar verbonden raken. De prijsvolatiliteit in cryptomarkten als gevolg van de instortende tokens en beurzen kan volgens hen de conventionele markten en instituten schaden.

De auteurs merken op dat investeerders in ontwikkelde landen massaal naar cryptoactiva stappen - vanwege de winst die ze opleveren. Daarom is het volgens de IMF'ers essentieel om de markten te reguleren en problemen te voorkomen:

"Geavanceerde economieën zijn ook vatbaar voor financiële stabiliteitsrisico's van cryptovaluta, gezien het feit dat institutionele beleggers hun bezit aan stablecoins hebben vergroot en ze worden aangetrokken door hogere rendementen in de omgeving van voorheen lage rentes."

Anders gezegd: rentes zijn (dankzij centrale banken relatief) laag en men zoekt naar rendement. Het rendement bestaat buiten de traditionele markt om, en daar gaat het voor hen mis.

Het IMF beschouwt cryptocurrency's en stablecoins nog steeds niet als ernstige bedreigingen voor het wereldwijde financiële systeem. De adoptie ervan maakt volgens hen het toezicht wel lastiger.

Sugimoto en Li beweren dat dit zou kunnen leiden tot "mogelijke outflow van kapitaal, het verlies van monetaire soevereiniteit en bedreigingen voor de financiële stabiliteit, waardoor beleidsmakers voor nieuwe uitdagingen komen te staan."

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin IMF

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties