In Californië kun je Bitcoin als onderpand gebruiken voor je hypotheek

Glen Oaks Escrow maakt de financiering van vastgoed mogelijk via door Bitcoin-backed leningen. Het is een van de grootste onafhankelijke escrowbedrijven in Californië.

Bitcoin als onderpand

Het bedrijf schrijft in een persbericht dat dit de eerste keer is dat er een ‘refinancing’ is voltooid met een koper die Bitcoin als onderpand inlegt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Glen Oaks begon in 2018 met het accepteren van bitcoin betalingen. Ze zien het nieuws als een bewijs dat de waardepropositie van Bitcoin steeds duidelijker wordt, voor zowel debiteuren en crediteuren. Joe Curtis, de COO van Glen Oaks, vertelt:

“Het feit dat iemand anders dan de koper van een huis Bitcoin gebruikt in een vastgoedtransactie, laat ons zien dat deze technologie het potentieel heeft om steeds prominenter te worden. Zelfs nu het in onze branche nog steeds als nieuw wordt beschouwd.”

Het is onduidelijk of Glen Oaks of de klant de bitcoin in beheer houdt, die wordt gebruikt als onderpand voor deze lening. Het is ook mogelijk dat ze een multi-sig setup gebruiken, waarbij zowel de originele eigenaar en het escrow-bedrijf samen moeten werken om de bitcoin te verplaatsen.

In zo’n constructie kan de garantie worden gegeven dat het onderpand ook echt daadwerkelijk als onderpand wordt aangehouden. Voorafgaand aan de escrow-transactie had Glen Oaks Escrow alleen betalingen gefaciliteerd waarbij de koper bitcoin als betaalmiddel gebruikte. Nu dus ook als onderpand voor een hypotheek of lening.

“Als we zien dat een geldschieter cryptovaluta gebruikt als financiering, zien we dat deze betalingsmethode blijft groeien in hoe het wordt gebruikt en door wie het wordt gebruikt,”

Caruso Properties

Eerder dit jaar maakte vastgoedgigant Caruso Properties bekend dat ze bitcoin betalingen accepteren voor aankopen van vastgoed. Hiervoor werken ze samen met Gemini, de tevens Amerikaanse beurs van de broers Winklevoss. Ook hebben ze zelf in bitcoin geïnvesteerd, als onderdeel van de kasreserve.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwslenen