Deze grote particuliere vastgoedbelegger zet 1% van zijn vermogen om in Bitcoin (BTC)

Het Amerikaanse vastgoedbedrijf Caruso Properties gaat Bitcoin accepteren voor de verhuur van appartementen in Los Angeles. Hiervoor gaat het bedrijf samenwerken met Gemini, de tevens Amerikaanse beurs van de broers Winklevoss.

Bitcoin en vastgoed

Het bedrijf is opgericht door vastgoedmiljardair Rick Caruso. In het persbericht beschrijven ze dat ze bitcoin gaan accepteren als betaalmiddel. Maar ze gaan een stapje verder: ze investeren ook in de valuta zelf.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naar verluidt heeft Caruso Properties in totaal 1% van haar kasreservers omgezet in bitcoin. Om welk bedrag het gaat, is niet bekend. De CEO vertelt dat Bitcoin zijn waarde als 'hedge asset' in zijn ogen heeft bewezen:

"Ik geloof dat het een goede hedge is om de financiën van het bedrijf te diversifiëren en het is voor ons een goede investering gebleken. Ik geloof dat bitcoin en blockchain dit ook in de toekomst zullen doen en we willen hierin voorop lopen."

Caruso is niet zomaar een partij. Ze staan bekend als een van de grootste en meest gerespecteerde particuliere vastgoedbedrijven in de Verenigde Staten.

Het is weer een volgende stap in de adoptie van de cryptomunt: dit keer is het een non-tech bedrijf dat bitcoin aanhoudt als kasreserve. Vergeleken met MicroStrategy, Square en Tesla is dat toch weer een nieuw marktsegment dat zich op Bitcoin stort.

Bitcoin, not blockchain

Het is een nieuwe trend die zich lijkt te openbaren: bitcoin accepteren als betaalmiddel én de asset aanhouden als spaarmiddel. Tesla doet precies hetzelfde: eerst kochten ze voor $1,5 miljard aan bitcoin, en accepteren sinds vorige maand ook bitcoinbetalingen voor de verkoop van haar elektrische auto.

Daarmee is de trend compleet anders, dan hoe veel mensen dat in 2017 voorstelde. Destijds was er een hype om vastgoed te tokenizeren op blockchains.

"Zo kun je het makkelijker verhandelen en verkopen en wordt het toegankelijker en efficiënter", was de gedachte. De realiteit blijkt anders: het draait om bitcoin, niet om blockchain.

Het zou zomaar kunnen zijn dat Elon Musk de eerste klant van Caruso wordt die zijn huur met bitcoin betaalt. Tesla huurt namelijk een van de locaties van het vastgoedbedrijf. De miljardair vertelt echter dat het nog niet zo ver is:

"Ik heb er niet met Elon over gepraat. Maar misschien is hij wel de eerste, die als pionier zijn huur in bitcoin betaalt."

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over: