In deze 5 landen is het aantal zoekopdrachten naar bitcoin verdrievoudigd

Bitcoin haalde vorige week met de plotseling stijging wederom de nieuwskoppen in de massamedia. Ook het aantal zoekopdrachten op Google naar “bitcoin” is fors gestegen, zo blijkt uit Google Trends data. In een land als China neemt de populariteit toe, maar welke landen spannen de kroon? In de onderstaande vijf landen is het aantal zoekopdrachten naar bitcoin verdrievoudigd. Opvallend: Nederland bezet plek nummer 2.

Top 5 landen met “bitcoin” als zoekterm

1. Nigeria

In landen als Venezuela, Turkije, Kenia en ook Nigeria is bitcoin flink in opmars. De politieke en monetaire situatie van deze landen is op zijn zachtst gezegd wankel. Bitcoin kan als valuta een alternatief zijn, ondanks de volatiliteit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook in Nigeria is de nationale munt naria aan zeer veel inflatie onderhevig. Eén euro is ruim 405.000 naria. Ook zijn er in het West-Afrikaanse land steeds meer winkels of webshops die bitcoin accepteren als betaalmiddel.

2. Nederland

In ons kikkerlandje zijn er als de kippen bij als er een leuk centje met bitcoin verdiend kan worden. Het aantal beleggers in bitcoin lag op het hoogtepunt van de markt op circa 580.000 beleggers, bleek uit onderzoek van Kantar TNS.

Hoewel er nog geen marktcijfers zijn, is de industrie in Nederland groeiende. Ook het aantal meetups dat gerelateerd is aan bitcoin en cryptocurrencies neemt weer toe.

Ook in het nieuws: Brock Pierce koopt in Amsterdam een herenhuis voor $1,2 miljoen. Het bijzondere aan de deal: voor de hypotheek is bitcoin als onderpand gebruikt.

De voornaamste verklaring is dat de bitcoinprijs plotseling steeg vorige week.

3. Zuid-Afrika

Zuid-Afrika geldt als één van de voorlopers ter wereld in het gebruik van bitcoin. Circa 10% van de ruim 56 miljoen inwoners bezit bitcoin of een andere cryptomunt.

Bewoners gebruiken bitcoin over overzeese betalingen en zijn op zoek naar manieren om minder transactiekosten af te tikken. Ook is de wet – en regelgeving voor cryptocurrencies eerder soepel dan streng.

Daarentegen wil de Crypto Assets Group in april strengere anti-witwasregels gaan invoeren. Dat kan ook ertoe geleid hebben dat er meer op bitcoin gezocht wordt.

4. Oostenrijk

Crypto leeft in de Alpen! Met de goedbezochte Austria Blockchain Summit zette Wenen zichzelf als crypto – en blockchainhub op de kaart. In het land is er een gezonde interesse in de onderliggende technologie en de beleggingskansen van cryptovaluta.

Het is interessant om te zien of Frankrijk stijgt op de lijst zodra de Paris Blockchain Week van start gaat.

5. Zwitserland

De Zwitserse frank is een van de meest stabiele fiat valuta’s ter wereld. Waarom is er dan interesse in bitcoin? Crypto Valley in het Zwitserse Zug is een feit. Daar is een bloeiende scene van cryptobedrijven samengeklonterd van brokers, custodians, juristen en andere adviseurs.

Een van de voorbeelden is Xapo, dat te boek staat als één van de grootste custodians in cryptovaluta. Maar ook bijvoorbeeld de Ethereum Foundation is in Zug gevestigd. Daarnaast zijn er steeds meer winkels, hotels en bedrijven die bitcoin als betaalmiddel accepteren.

Lees meer – Bitcoin – en crypto-adoptie: Zwitserland leidt de weg

Bron: Bitcoinist

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...