In deze Zwitserse regio accepteren ze Bitcoin (BTC) om je belastingen te voldoen

In het Zwitserse kanton Zug accepteren ze Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) voor het betalen van je belasting. Het komt niet als een verrassing. In september 2020 is het plan al aangekondigd.

Zwitserse regio omarmt Bitcoin

De bergstaat is verdeeld in 26 deelstaten, zogenaamde kantons. De regio Zug staat bekend als ‘Crypto Valley’. In Zug en in het nabijgelegen Zürich zijn vele bedrijven uit de bitcoin – en cryptosector samengeklonterd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De manier van betalen is eenvoudig. Je kunt als burger met je smartphone een QR-code scannen en betalen van je bitcoin app. Ze hanteren een plafond van 100.000 Zwitserse frank, omgerekend 92.300 euro. De overheid werkt hiervoor samen met Bitcoin Suisse. Deze tussenpartij ontvangt de Bitcoin en wisselt deze om voor de overheid in frank. Het is dus niet zo dat de overheid Bitcoin op de balans neemt.

De stad Zug (ca. 30.000 inwoners) accepteert al sinds 2016 belastingafdracht via Bitcoin, maar dit geldt nu voor de complete regio. Ook andere gemeenten zoals Zermatt en Chiasso ondersteunen cryptocurrency’s voor het voldoen van kleinere belastingbetalingen.

Lees meer over:
Zwitserland

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...