In Honduras staat de eerste Bitcoin ATM

In Honduras is de eerste bitcoin ATM geïnstalleerd. Inwoners kunnen bitcoin kopen met cash geld, maar moeten wel wat persoonlijke informatie achterlaten.

Eerste bitcoin ATM in Honduras

Exploitant van de machine is TGU Consulting Group en het apparaat staat in hoofdstad Tegucigalpa.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Voorheen moesten bitcoiners onderling op straat hun deals doen, maar dat is in Honduras niet zonder risico. Berovingen en overvallen zijn aan de orde van de dag.

Om een ​​aankoop te doen, moeten gebruikers hun identificatiebewijs laten scannen en persoonlijke data achterlaten zoals je telefoonnummer.

Bitcoin is al in zwang geraakt als transactiemiddel, zij het op kleine schaal, zo legt Juan Mayen van TGU uit. Bijvoorbeeld developers worden betaald in BTC of andere cryptovaluta.

Mayen gelooft ook dat bitcoin een goedkopere vorm is om geld over de grenzen over te maken.

De diaspora uit Honduras stuurde in 2020 maar liefst 5,7 miljard dollar aan gelden naar hun geboorteland. Omgerekend 20% van het bruto nationaal product is afkomstig van deze remittances.

Het is dezelfde problematiek waar El Salvador mee kampt en dat land heeft ervoor gekozen om bitcoin in een duaal betaalstelsel op te nemen als alternatief voor de Amerikaanse dollar.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
ATMBitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...