In maart is er $3.810 miljard aan cryptovaluta verhandeld

In maart 2023 hadden cryptobeurzen weer een goede maand achter de rug. Het handelsvolume steeg voor derde opeenvolgende maand.

Handelsvolumes

Deze stijging van de handelsvolumes kan niet worden losgezien van de koers van bitcoin die weer opkrabbelde. Na de ineenstorting van Silicon Valley Bank (SVB) en problemen bij enkele andere banken, kwam het positieve sentiment weer terug in de markt.

Het gecombineerde spot- en derivatenhandelsvolume op centrale cryptobeurzen steeg met 25,9% tot $3,81 biljoen. Of anders gezegd: $3.810 miljard. Het is het hoogste volume voor de spotmarkt en derivatenmarkt bij elkaar opgeteld sinds september 2022.

In maart is er $3.810 miljard aan cryptovaluta verhandeld

Het marktaandeel voor de spothandel van Binance op de belangrijkste beurzen daalde wel voor het eerst in vijf maanden. Ze moeten een genoegen nemen met 57,7%, terwijl dat in februari nog 62,0% was.

Ondertussen is het derivatenmarktaandeel van Binance wel blijven stijgen, met een historisch hoog marktaandeel van 64,0% in maart.

Al deze data is trouwens terug te lezen in het rapport van CCData.

Verder: in maart stegen de totale spothandelsvolumes met 10,8% tot $1.004 miljard, zoals onderstaande grafiek laat zien. Dit is ook het hoogste volume wat spothandel betreft sinds september 2022.

In maart is er $3.810 miljard aan cryptovaluta verhandeld

Beurzen

De handelsvolumes van Binance stegen met 2,54%. OKX en Coinbase deden het wat dat betreft een stuk beter: ze boekten beide meer dan 20% groei. Binance maakte onlangs een einde aan de gratis handelskosten, wat deze relatief mindere cijfers kan uitleggen.

De derivatenmarkt vertegenwoordigt nu 72,7% van de gehele cryptomarkt. In februari was dit nog een stukje lager, namelijk 69,0%. Nog nooit eerder lag het percentage boven de 70%.

Dit is onder andere te wijden aan de toenemende handel op de CME. Er gingen $48,8 miljard aan futures en optiecontracten over de toonbank, het hoogste sinds januari 2022.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsvolume

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...