Londense beurs gaat bitcoin futures en opties aanbieden

De London Stock Exchange Group (LSEG) gaat bitcoin futures en opties aanbieden in samenwerking Global Futures and Options (GFO-X). Het is daarmee de eerste Britse partij die de handel en clearing van deze beleggingsproducten faciliteert. Dat meldt persbureau Reuters vandaag.

GFO-X, met een vergunning van de Britse Financial Conduct Authority op zak, is een start-upplatform gericht op de handel van derivaten in bitcoin en andere digitale activa. Hun doelgroep zijn institutionele beleggers zoals beleggingsfondsen, hedgefonden en financieel adviseurs.

De LCH SA-clearingeenheid van LSEG is gevestigd in Parijs en introduceert een nieuwe, aparte clearingdienst DigitalAssetClear, want de derivatenhandel van GFO-X wordt afgewikkeld in dollars (en niet in crypto zoals op pure cryptoplatformen gebruikelijk is). De nieuwe dienst moet in het vierde kwartaal van dit jaar gelanceerd zijn, de Franse toezichthouders moeten de dienst nog afvinken.

“GFO-X zet de eerste stappen om efficiëntie te halen uit nieuwe technologieën binnen een traditionele marktstructuur, met als doel om in de loop van de tijd 24/7 handel te leveren aan wereldwijd gereguleerde digitale activamarkten”, aldus GFO-X in een verklaring.

De opname van een al lang bestaand mainstream verrekenkantoor is bedoeld om investeerders gerust te stellen na instortingen in de cryptosector, inclusief FTX-uitwisseling.

“Recente marktgebeurtenissen in de handel in digitale activa hebben de noodzaak benadrukt van een veilige, gereguleerde locatie waar grote financiële instellingen op grote schaal kunnen handelen, terwijl de activa van hun klanten worden beschermd”, aldus Arnab Sen, CEO en mede-oprichter van GFO. -X.

Frank Soussan, hoofd van LCH DigitalAssetClear, zei dat bitcoin-indexfutures en -opties een snelgroeiende activaklasse zijn, met toenemende belangstelling van institutionele beleggers.

“We kijken ernaar uit om met GFO-X en marktdeelnemers samen te werken om een liquide, gereguleerde marktplaats voor deze producten op te bouwen en bij te dragen aan de veilige groei en ontwikkeling ervan”, aldus Soussan.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...