In tweede helft van 2022 kwamen er slechts 94 nieuwe bitcoin ATM’s bij

Het aantal bitcoin pinautomaten is in 2022 niet veel gegroeid. Volgens data van Coin ATM Radar kwamen er afgelopen half jaar slechts 94 ATM's bij.

Afname van groei

Dat is opvallend, gezien er in 2021 elke maand nog duizenden nieuwe ATM's werden geïnstalleerd. De bearmarkt lijkt ook haar impact te hebben op de pinautomatenindustrie en -interesse. Eerder gingen er ook al geluiden dat de regelgeving in veel jurisdicties groei in de weg zat.

In de afgelopen zes maanden, tussen juli en eind 2022, zijn er slechts 94 bitcoin geldautomaten in de wereld online gegaan. Daarentegen werden er in de eerste zes maanden van het jaar een bescheiden 4.169 nieuwe ATM's aan het netwerk toegevoegd.

In tweede helft van 2022 kwamen er slechts 94 nieuwe bitcoin ATM's bij

Daarbij moet wel gezegd worden: het betreft data van CoinATMradar, waar eerder al eens twijfels over is geuit.

Spanje en Australië

Ondanks de wereldwijde afname hebben landen als Spanje en Australië het voortouw genomen qua adoptie van crypto ATM's De Verenigde Staten en Canada behouden de top twee posities op de wereldranglijst in handen. El Salvador stond ooit derde op de lijst, maar moet nu Spanje en Australië achter zich laten

Bitcoin ATM-fabrikant BitAccess zag de laatste maanden een relatieve daling van het aantal nieuwe ATM's. Concurrenten General Bytes en Lamassu zagen een lichte groei.

In tweede helft van 2022 kwamen er slechts 94 nieuwe bitcoin ATM's bij

In Nederland staan er naar verluidt 20 bitcoin ATM's. Slechts één pinautomaat, die in Zeeland, accepteert betalingen van het lightning netwerk. Je kunt overigens ook je eigen pinautomaat maken met enkele DIY-onderdelen en open source-software.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
ATMBitcoin nieuws