India introduceert plannen voor verbod op Bitcoin (BTC)

India en bitcoin (BTC) zijn voorlopig geen gelukkig huwelijk. Het land worstelt al jaren met regelgeving rondom BTC. Er ligt nu een plan klaar om alle projecten met privacy aspecten te verbieden. Dat meldt Bloomberg.

Verbod op privacy

Dit is een praktijkvoorbeeld van overheden die proberen de bitcoin revolutie in hun greep te houden. Het wetsvoorstel gaat met ook over een framework voor een digitale munt die wordt uitgegeven door de centrale bank van India.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit soort munten kunnen door wat uitzonderingen mogelijk wel worden gebruikt in het land. De centrale bank onderzoekt hoe zij dit kunnen gebruiken om een volledig digitale versie van hun nationale munt te maken.

Bitcoin en (wan)beleid

Het is maar de vraag hoe dit soort nieuwe regels worden geïmplementeerd in India. In 2018 werd er een verbod op bitcoin transacties in het leven geroepen om ‘fraude tegen te gaan’. Lokale beurzen gingen de strijd aan en wonnen uiteindelijk de rechtszaak in maart 2020.

Dit laat zien dat de implementatie van dit soort (strenge) wetten lang niet altijd standhouden, in de praktijk niet en in dit geval ook niet in de rechtszaal.

Financiën in India

Een volledig digitale munt is voor een land als India waarschijnlijk nog ver weg. Veel Indiërs hebben tot op de dag van vandaag geen toegang tot het digitale gemak dat we vandaag de dag in Nederland hebben.

Het is in India voor veel mensen niet eens mogelijk om een bankrekening of creditcard te krijgen. Zo’n 190 (!) miljoen volwassenen in het land zijn afgesloten van het huidige digitale financiële systeem. Een netwerk als bitcoin kan hierbij helpen.

Door strenge nieuwe wetten kan die stap voor deze groep mensen echter een stuk moeilijker worden. Neem je het risico om gepakt te worden?

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIndia

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...