Indonesië opent deze maand deuren van eigen nationale cryptobeurs

Indonesië staat op het punt een nationale cryptobeurs te lanceren. Volgens lokale nieuwsbronnen wordt het platform ergens deze maand nog geopend.

Nationale beurs

Het is een cyrptobeurs uit de koker van de overheid. Naar verluidt zit de Indonesische Commodity Futures Trading Regulatory Agency (Bappebti) achter het handelsplatform.

Didid Noordiatmoko, voorzitter van Bappebti, verklaart dat de beurs het enige platform zal zijn voor cryptotransacties in Indonesië. Daarmee moet er dus 'exclusieve handel' plaatsvinden en wil het cryptovaluta dus wel toestaan, zolang de adoptie maar via de gebaande wegen gaat.

Naar verluidt zijn er al uitgebreide tests gedaan met traders, beurzen, custodials en ook de KYC-procedures.

Onderdeel van de visie is dat handelaren alleen cryptovaluta kunnen verkopen met lokale transacties. Wat dit precies inhoudt is vooralsnog niet bekend.

Geregistreerde handelaren mogen zich binnen een maand melden bij de beurs. Het ministerie van Handel, aan de hand van minister Zulkifli Hasan, zal het project volgen en op korte termijn officieel goedkeuring verlenen om de eerste traders te verwelkomen.

Het idee van een nationale cryptocurrency exchange kreeg in 2021 vorm door een samenwerking tussen een staatstelecombedrijf in Indonesië en Binance. In 2022 breidde Binance zijn rol in het project uit door zijn belang in de Indonesische beurs Tokocrypto te vergroten.

Tokocrypto is de eerste cryptobeurs in Indonesië gereguleerd door de beurswaakhond in het land.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws