Binance koopt Voyager en Tokocrypto

Volop nieuws rondom Binance: de grootste cryptobeurs wereldwijd heeft Voyager Digital gekocht en zijn belang in Tokocrypto uitgebreid.

Voyager Digital

Het Twitter-account Watcher.Guru meldt dat Binance US, de Amerikaanse dochtermaatschappij van Binance.com, de assets van de failliete cryptobank Voyager Digital heeft gekocht.

In september zijn de bezittingen van dit cryptobedrijf in de verkoop gekomen en Binance was één van de geïnteresseerde partijen, zo bleek enkele maanden later.

Voyager, opgericht in 2019, was een cryptobank waar klanten rente konden genieten tegen het stallen van hun crypto's. Het bedrijf is in de problemen gekomen, omdat handelaar Three Arrows Capital (3AC) een lening van $650 miljoen niet meer kon terugbetalen. Voyager had 15.250 bitcoin en $350 miljoen aan USDC nog tegoed. 3AC is weer in de problemen gekomen nadat het speculatieve blockchainproject Luna was ineengestort.

FTX was ook een kaper op de kust, maar inmiddels is FTX.com ook geïmplodeerd en Binance pakt nu zijn kans om deze assets te verwerven.

Tokocrypto

Daarnaast komt het nieuws via Coindesk Indonesia dat Binance zijn belang in Tokocrypto heeft uitgebreid. Volgens Pang Xue Kai, CEO en medeoprichter van Tokocrypto, is dit de beste oplossing om als bedrijf verder te kunnen groeien. Kai legt zijn functie neer als onderdeel van de overname, maar blijft in het bestuur.

In een tweet reageert CZ dat ze meer cash in deze cryptobeurs uit Indonesië hebben gestoken en dat daarmee hun meerderheidsbelang verder is vergroot.

Tokocrypto is de eerste cryptobeurs in Indonesië gereguleerd door Bappebti, de beurswaakhond in het land. Het merk Tokocrypto blijft bestaan.

Ondanks de financiële injectie moet het bedrijf wel gaan bezuinigen vanwege de 'onzekere macro-economische omstandigheden'. Het zou gaan om 58% aan minder personeel. Al in september meldde Tech in Asia dat er 45 werknemers zijn ontslagen. Ook is het handelsvolume door nieuwe regels in de archipel flink ingezakt.

Lees meer over:
Binance

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...