Investeerders stoppen $15 miljoen in Bitcoin Lightning app BottlePay

Het Britse BottlePay heeft $15 miljoen opgehaald in een investeringsronde. Het bedrijf dat zich met name bezighoudt met het Lightning Netwerk bovenop Bitcoin, kan hierdoor meer mensen aannemen en zich ook gaan richten op een bredere internationale markt.

BottlePay

BottlePay is een zogenoemde 'social payment app' en het richt zich voornamelijk op het Lightning Netwerk. Dit is een laag bovenop Bitcoin waarmee je sneller en goedkoper betalingen kunt doen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bedrijf was eerder genoodzaakt om de handdoek in de ring te gooien door de strenge AMLD5-wetgeving die vanuit Europa werd opgelegd. Uiteindelijk besloten ze toch een doorstart te maken.

Het gaat nu beter dan ooit tevoren met het Britse bedrijf. Nu ze $15 miljoen hebben opgehaald, kunnen ze uitbreiden naar andere jurisdicties.

Tot de investeerders behoren fondsbeheerder Alan Howard, durfkapitaalbedrijf FinTech Collective en financiële dienstverlener NYDIG. Ook techondernemer Phil Doye is een van de financiers, net als enkele partners van Goldman Sachs.

Eerder deze maand is de app al gelanceerd voor inwoners in het Verenigd Koninkrijk. Naar verwachting komt de rest van Europa in de loop van dit jaar.

Het bedrijf zei dat het de financiering zal gebruiken om nieuwe teamleden aan te nemen om extra nieuwe functionaliteiten te kunnen ontwikkelen. Daarmee krijg de Nederlandse ontwikkelaar Joost Jager extra collega's. Jager was eerst werkzaam bij Lightning Labs, waar hij meewerkte aan de lnd-implementatie.

Snelle betalingen

CEO Mark Webster reageert blij op het nieuws. Hij legt uit waarom ze aan BottlePay zijn begonnen:

“Het ecosysteem voor betalingen ondergaat enorme veranderingen, terwijl we op weg zijn naar een samenleving zonder fysiek contant geld. De consument wil vrij en makkelijk zaken kunnen doen, zonder de beperkingen van een traditionele bank."

Met deze investering hoopt Bottlepay ook de herinneringen aan het verleden te kunnen vergeten, toen het bedrijf in december 2019 besloot om te stoppen wegens de nieuwe Europese regelgeving om witwassen van geld te bestrijden (AMLD5). Het bedrijf maakt deel uit van de Innovation Hub van de Britse Financial Conduct Authority (FCA).

Afgelopen zomer kondigde Bottlepay aan dat het het platform opnieuw wilden lanceren met nieuwe functionaliteiten, waaronder de integratie van verschillende social media, waaronder Twitter, Discord en Reddit. Je kunt daarbij donaties doen, tips geven en betalen naar de social media handles.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
lightningLightning Network