Investeringsfonds Ruffer verkoopt deel Bitcoin (BTC) met $650 miljoen winst

745 totale weergaven

Het investeringsfonds Ruffer, met 21 miljard dollar assets onder beheer (AUM) heeft een deel van hun Bitcoin met een winst van 650 miljoen dollar verkocht. Zo laat directeur Duncan Maclnnes weten aan The Block.

In november 2020 besloot de Britse firma ongeveer $744 miljoen te investeren in Bitcoin. Sindsdien is de prijs meer dan verdubbeld. Na het verkopen van ongeveer 40% van zijn Bitcoin heeft Ruffer nog altijd zo’n 700 miljoen dollar aan waarde in Bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ruffer heeft via verschillende manieren in Bitcoin geïnvesteerd. De voornaamste manier is via het “Multi Strategies Fund”. De andere zijn via aandelen in Microstrategy en Galaxy Digital.

Slechte reputatie

Dat Bitcoin voor sommigen nog een slechte reputatie heeft, vindt Ruffer niet erg, ze beschouwen het als een risicopremie. “Nu we door het proces van normalisering, regulering en meer instituties in Bitcoin stappen, zal deze reputatie verdwijnen met positieve prijsstijgingen als gevolg.”

Dat is volgens Ruffer ook de reden dat ze een “bescheiden” hoeveelheid van hun vermogen in Bitcoin hebben verplaatst (zo’n 2,5%). Maar hiervan is dus een deel alweer verkocht.