Bitcoin bij beursgenoteerde partijen stijgt met 400% in 1 jaar tijd naar $3,6 miljard

Beursgenoteerde bedrijven hebben ook de weg naar bitcoin (BTC) gevonden. Volgens onderzoeker Kevin Rooke hebben deze bedrijven nu gezamenlijk zo'n $3,6 miljard aan BTC in kas.

In 2019 ging deze statistiek over zo'n 20.000 BTC, in 12 maanden is dat bedrag gestegen naar 105.837 BTC. En dat terwijl ook de prijs in dollars flink is gestegen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin als reserve asset

Veel van deze bedrijven geven publiekelijk een zelfde soort antwoord over hun motieven om bitcoin te gebruiken: het is een spaarmiddel. Rooke: ''Vorig jaar hielden beursgenoteerde bedrijven gezamenlijk een schamele 20.000 BTC vast. Nu hebben 19 beursgenoteerde bedrijven een totaal van 105.837 BTC op de balans.

MicroStrategy is veruit de grootste. Het Amerikaanse softwarebedrijf heeft 70.784 BTC in kas. Op gepaste afstand vinden we Galaxy Digital Holdings met 16.400 bitcoin. Dat bedrijf is recentelijk ook begonnen met hun initiatief om bitcoin te gaan minen.

Square is het bedrijf in dit lijstje van 19 met de hoogste marktwaarde, zij hebben zo'n 4.700 BTC in kas. Square verkoopt via hun Cash App voor honderden miljoenen dollars aan bitcoin per maanden.

85.000 bitcoin verzameld

In een jaar wisten deze partijen bij elkaar 85.000 bitcoin te verzamelen. Dat is momenteel zo'n $2.67 miljard waard. De interesse in de traditionele financiële wereld neemt toont ook interesse in het bitcoin fonds van Grayscale en futures bij bijvoorbeeld CME Group.

Een voorbeeld daarvan is een Rotschild broker: zij investeren in het fonds van Grayscale. Dat fonds blijft ook maar groeien. Zij hebben momenteel 616,558 BTC in hun fonds zitten. Met een aandeel kun je meeprofiteren van de prijsbewegingen.

Bitcoin bij beursgenoteerde partijen stijgt met 400% in 1 jaar tijd naar $3,6 miljard

Fondsen

Pantera Capital speelt in op deze interesse met een nieuw fonds. Zij gaan zich net als veel concurrenten richten op justitionele beleggers, particuliere beleggers kunnen gamekkelijk zelf aan echte bitcoin komen. Traditionele partijen maken liever gebruik van financiële producten zoals een fonds of optiecontracten.

Lees meer over:
dataMicroStrategy

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...