Is de bitcoin koers onderweg naar de 23.000 dollar?

We werden vanochtend opgeschrikt door een forse daling van de bitcoin koers van 27.200 naar 25.700 dollar. Inmiddels is de koers weer een beetje hersteld, maar volgens de populaire analist Ali is er een kans dat bitcoin onder de 25.400 dollar zakt en vervolgens richting de koers van 23.340 dollar zal afglijden.

"Als bitcoin onder deze grens doorzakt, kan een snelle correctie naar de 23.340 dollar volgen", aldus de analist.

Koersdaling naar 23.340 dollar?

Ali voorspelt deze mogelijke daling voor de bitcoin koers op basis van de grafiek die hij aan zijn berichte hecht. Hierin is te zien op welke niveaus er vanwege eerder transacties mogelijk veel of weinig weerstand zal zijn. Zoals je kunt zien zit er onder de koers van 25.400 dollar weinig weerstand/steun, waardoor die daling naar de koers van 23.340 dollar mogelijk zou kunnen worden.

Wat dat betreft zou een verdere daling naar de koers van 23.000 dollar niet verrassend zijn voor de analist. Voor mensen die op de lange termijn bullish zijn over bitcoin kan dat juist weer een interessante kans zijn om extra te accumuleren.

Zeker als je bedenkt dat er met 2024 weer een halving-jaar aankomt en we mogelijk ook de eerste Amerikaanse Spot Bitcoin ETF zullen zien. Alles bij elkaar staat er in ieder geval weer genoeg op de kalender voor bitcoin dat echt bullish is en een positief effect op de koers kan hebben.

Het sentiment is momenteel even dramatisch, maar vaak zien we dat juist op de momenten voordat de koerstrend weer omdraait.

Belangrijk steunpunt voor bitcoin

De populaire Material Indicators is van mening dat de bitcoin koers van 24.750 dollar een belangrijke is om in de gaten te houden. Als de bulls dat niveau weten te houden, dan blijft er volgens deze analist nog wel een kans voor de bulls om de koers weer verder op te stuwen.

"[...] het behouden van de steun op 24.750 dollar zou een goed fundament vormen voor een rally waarvandaan we opnieuw de weerstand kunnen testen", zo legt Material Indicators uit in zijn analyse.

De data van CoinGlass leert ons dat de daling die we in de afgelopen uren zagen voor een gigantische hoeveelheid liquidaties zorgde. Het grootste aantal sinds de daling van 10 procent die bitcoin eerder in augustus doormaakte.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....