Is de bodem bereikt voor bitcoin? Deze investeerder denkt van wel

bitcoin bullrun

Chris Burniske, de oprichter van Placeholder Capital, zegt op Twitter (of X) dat er waarschijnlijk een nieuwe bullmarkt aankomt voor bitcoin en dat dit kwartaal de bodem zal zijn voor de koersen. "De angst is hoog [...] maar ik denk dat de verkopers uitgeblust zijn. Natuurlijk kan bitcoin nog naar 20.000 dollar zakken [...], maar als we terugkijken op Q4 2023 en Q1 2024 zal het duidelijk zijn dat dit een goed koopmoment was", aldus burniske.

Blik op de lange termijn

Om het allemaal niet te complex te maken, kijkt Chris Burniske voor zijn analyse naar de lange-termijn grafieken van verschillende cryptocurrency's.

Is de bodem bereikt voor bitcoin? Deze investeerder denkt van wel

"Net als dat het makkelijk is om de toppen te spotten in deze grafieken, is het ook eenvoudig om de algemene bodem te vinden. Vanaf hier gaat het allemaal om je eigen stijl van accumuleren, waarbij geduld en doorzettingsvermogen belangrijk zijn", aldus Burniske.

Op dit moment lijkt Ethereum het 200-weekse exponentiële gemiddelde te testen in de grafiek van Burniske. Volgens de analyse van de oprichter van Placeholder Capital zouden de koersen in de range tussen de gele en groene lijn moeten blijven, totdat de nieuwe bullmarkt begint.

Wanneer begint de nieuwe bullmarkt?

Het is lastig te zeggen wanneer de volgende bullmarkt voor bitcoin zal beginnen. Als we moeten afgaan op het verleden, dan zou dat ergens tussen de 8 en 12 maanden na de volgende halving van april 2024 moeten zijn. Ditmaal kan dat echter anders zijn, omdat we ook nog kans hebben op een Spot Bitcoin ETF.

Als die er begin 2024 al zou komen en de Amerikaanse centrale bank op datzelfde moment de eerste renteverlagingen doorvoert, dan kan het feest zomaar eens een stuk eerder beginnen.

Maar dat blijft natuurlijk allemaal speculatie, want wees je ervan bewust dat er helemaal geen garanties zijn voor een volgende bullmarkt. Resultaten uit het verleden bieden (helaas) geen garanties voor de toekomst.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....