Is de groeiende activiteit van whales een bullish signaal voor bitcoin?

1075 totale weergaven
Whales investeren in Bitcoin

De bitcoin koers kreeg gisteren een kleine tik te verwerken als gevolg van positieve data over de Amerikaanse arbeidsmarkt, die de Federal Reserve extra ruimte geeft om de rente verder te verhogen tijdens de volgende rentevergadering van 26 juli. Gelukkig zijn er ook positieve zaken te vermelden op fundamenteel front voor bitcoin. Namelijk het feit dat whales er in toenemende mate voor kiezen om hun bitcoin buiten de grote beurzen te bewaren.

Is de groeiende activiteit van whales een bullish signaal voor bitcoin?
Activiteit van de whales. Bron: Glassnode

Whales en eigen wallets

In de bovenstaande grafiek is te zien (rode vlak) dat steeds meer whales ervoor kiezen om hun bitcoin buiten de grote beurzen te bewaren. Dit betekent dat zij er indirect voor kiezen om hun bitcoin voorlopig niet te verkopen. Waarschijnlijk kiezen whales hiervoor, omdat beurzen (met name in de Verenigde Staten) in toenemende mate onder druk staan van de autoriteiten.

Verder heeft natuurlijk ook het omvallen van FTX in november 2022 niet bijgedragen aan het vertrouwen in het gecentraliseerde deel van de industrie, waardoor steeds meer mensen eieren voor hun geld kiezen en hun bitcoin in eigen wallets bewaren.

Whales zitten momenteel in een accumulatie-fase, wat betekent dat ze meer bitcoin inkopen dan verkopen, en ze kiezen ervoor om die bitcoin buiten de beurzen om vast te houden. Dat wijst erop dat er momenteel een bullish sentiment heerst onder de grootste vissen in de bitcoin-oceaan. Over het algemeen is dat een goed teken voor de bitcoin koers.

Onzeker klimaat

Dat neemt niet weg dat we ons momenteel in een onzeker klimaat begeven voor bitcoin. Zeker als het over de komende ~6 maanden gaat. De rentecampagne van centrale banken, die bedoeld is om de inflatie onder de duim te krijgen, is nog steeds niet voorbij en dat zorgt voor steeds meer druk op de economie en de financiële markten.

Het lijkt nu vooral wachten op het moment dat een recessie uitbreekt, wat in eerste instantie waarschijnlijk voor nieuwe koersdalingen zorgt, om vervolgens weer in een meer bullish klimaat terecht te komen als de Federal Reserve gedwongen is om de recessie te beantwoorden met lagere rentes.

Daarna moet de combinatie van de Bitcoin Halving en de mogelijke goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF van BlackRock weer voor een bullish klimaat zorgen voor bitcoin. Garanties zijn er natuurlijk niet, maar op de iets langere termijn begint het narratief voor bitcoin langzaam weer bullish te worden.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....