Bitcoin analist ziet koers bij $32.500 “lanceren”

De bitcoin koers is flink aan het consolideren, zegt een populaire analist op Twitter. Tegelijkertijd neemt de speculatie op een hogere koers flink toe, zo blijkt uit marktcijfers.

Op dit moment cirkelt de koers rond $31.000, op een dag dat de Amerikaanse markt dicht is vanwege Onafhankelijkheidsdag en er meer koersschommelingen op de loer liggen vanwege dunnere orderboeken. De prijs reikte tot $31.400, maar stuitte daar op weerstand. Analisten blijven echter voornamelijk "bullish" op de korte termijn.

Volgens handelscollectief Decentrader ziet het er technisch gezien zeer bullish uit voor bitcoin op "bijna alle timeframes" op een eigen ontwerpen handelstool.

"Het voelt alsof de markt zich klaarmaakt om hoger te schieten", voegt Philip Swift, medeoprichter van Decentrader en maker van LookIntoBitcoin, een on-chain gegevensbron, daaraan toe.

Michaël van de Poppe, oprichter en CEO van handelsbedrijf Eight, voorspelt dat de koers kan versnellen, maar eerst moet de cryptomunt boven de $32.500 geraken.

Andere analisten hebben een ander narratief: ze zien eerder lagere niveaus in de tweede helft van 2023, na een tussentijds hoogtepunt.

"Hoe langer Bitcoin boven $25.000 blijft op macro-niveau, des te meer neig ik naar een macro-onderkant", schrijft de populaire handelaar Crypto Tony. "Ik geloof nog steeds dat we later dit jaar een grotere daling zullen zien, maar waarschijnlijk als onderdeel van een grotere accumulatiezone."

Tegelijkertijd zijn er on-chain wat lichtpuntjes op te merken. De groep bitcoiners tot 1 bitcoin in bezit slokken veel munten op, zo blijkt uit cijfers van Glassnode.

Maar ook whales en sharks laten zich niet onbetuigd en hebben sinds april voor 4,75 miljard dollar aan btc ingekocht.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoers

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...