Jack Dorsey opent vacature en wil Bitcoin mining rigs maken

Momenteel komen de meeste mining rigs van bitcoin uit China. Bitmain, MicroBT en Canaan zijn bekende producenten. Als het aan Jack Dorsey en Block ligt komt daar verandering in. Ze zijn op zoek naar een team dat "de volgende generatie ASIC's gaat ontwikkelen".

Nieuwe bitcoin miner

Een ASIC is een Application Specific Integrated Circuit. Het zijn microchips die speciaal zijn ontworpen voor één specifieke taak. In de wereld van bitcoin is deze taak het vinden van de juiste nonce (en hash) die nodig is om een nieuw block te maken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Block is van plan om een ASIC te gaan bouwen die dit klusje erg goed kan. De vacatures zijn drie dagen geleden uitgeschreven. Je kunt het terugvinden op LinkedIn.

Jack Dorsey opent vacature en wil Bitcoin mining rigs maken

Jack Dorsey, voormalig CEO van Twitter maar nog steeds baas van Block, had het er vorig jaar al over. Destijds heette Block overigens nog Square.

Breder en simpeler

In een thread zette hij een aantal belangrijke thema's op papier. Zo vindt hij dat er voor gedistribueerde systeem ook een goede geografische verdeling van miners nodig is.

Ook moeten we in zijn ogen streven naar "een schoon en efficiënt energiegebruik". In een paper omschreven ARK Invest en Square al hoe mining een incentive kan zijn voor groene en schone energie.

Ook wat betreft de ontwikkeling van silicium moet er een verandering komen, zo stelt Dorsey. Dat is nu erg kapitaalintensief en het is niet makkelijk om als nieuw bedrijf deze markt te betreden. Toch is dit een essentieel radartje in de ontwikkeling van computerchips.

Verder ziet hij graag meer plug-and-play oplossingen. Bekend is dat Dorsey fan is van Compass Mining, waarbij je als particulier gehoste rigs kunt kopen die op datacentra in de hele wereld (namens jou) worden neergezet.

Blockstream maakte vorig jaar ook bekend dat ze een aparte tak gaan opzetten voor de ontwikkeling van een niet-Chinese bitcoin mining rigs. Hier is vooralsnog niet veel over bekend gemaakt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsminingSquare