Blockstream haalt $210 miljoen op en wil eigen Bitcoin miners gaan produceren

Blockstream heeft $210 miljoen aan nieuwe investeringen opgehaald. Daarmee gaat het Canadese bedrijf onder andere hun Bitcoin mining diensten verder uitbreiden.

Geld voor Bitcoin bedrijf Blockstream

Blockstream is een bekende naam in de industrie. Onder andere Adam Back is werkzaam voor het bedrijf. Deze cryptograaf en cypherpunk is zelfs door Satoshi aangehaald in de whitepaper, omdat hij al vóór het begin van Bitcoin één van de pijlers had ontwikkeld, namelijk Proof-of-Work.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De miljoeneninvestering is onder andere afkomstig van een Britse private equity-firma. Ook iFinex, moederbedrijf van cryptobeurs Bitfinex doet mee. Door de investering is Blockstream gewaardeerd op $3,2 miljard: een unicorn dus!

Het bedrijf biedt tal van Bitcoin gerelateerde producten en diensten aan. Van de c-lightning implementatie en de sidechain Liquid tot de Jade hardware wallet, een eigen blockexplorer en ook diensten in de wereld van mining en Bitcoin-satellieten.

Onlangs kondigden ze 'Blockstream Energy' aan, een product dat zich richt op het minen van Bitcoin met hernieuwbare energie.

Investeringen in mining markt

De nieuwe investeerders in Blockstream mogen zich in een mooi lijstje voegen, met onder andere Jack Dorsey, de CEO van Twitter. Het Britse private equity-bedrijf Baillie Gifford is een van de nieuwe investeerders.

In een persbericht schrijven ze dat ze "enorm veel respect hebben voor de oprichters en het managementteam van Blockstream," Ze geloven dat Bitcoin de kapitaalmarkt gaat transformeren.

Samson Mow, Chief Strategy Officer van Blockstream, heeft aangegeven dat ze met het geld vooral de miningactiviteiten van Blockstream willen uitbreiden. Het bedrijf heeft onlangs ASIC-producent Spondoolies overgenomen.

Ze zijn van plan om "ergens in 2022" een eigen ASIC-mining-rig op de markt te brengen. Daarmee gaan ze dan de concurrentie aan met Bitmain, Canaan en MicroBT.

“Blockstream haalt de directie en het core team van Spondoolies binnen, en neemt ook de gerelateerde intellectual property over om volgend de eerste enterprise-class miner van de wereld te lanceren."

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!