Jack Dorsey wil met Square een Bitcoin hardware wallet ontwikkelen

Square heeft plannen om een ​​hardware wallet voor Bitcoin te bouwen. De CEO van het betaalbedrijf, Jack Dorsey, maakte dit bekend op Twitter, vlak voordat hij in Miami het podium op ging. Dorsey beweert dat het hele ontwerp en de gehele ontwikkeling van de wallet open source en transparant zal zijn.

Geld voor iedereen

Het idee van 'open source hardware en software' kwam gisteren al gelijk in de praktijk. Dorsey vroeg aan de bitcoincommunity waar ze rekening mee moesten houden met de ontwikkeling. Een eerste inventarisatie dus.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dorsey, tevens de oprichter van Twitter, voegde eraan toe dat hun product een verlengstuk zal zijn van de ideologie van censuurvrij en permissieloos geld. Het wordt een non-custodial oplossing en het wordt gemaakt voor de hele wereld.

De CEO van Square is van mening dat custody een ingewikkeld probleem is voor gebruikers en exchanges. Op het Bitcoin2021-evenement praatte hij hier met Alex Gladstein van de Human Rights Foundation over door.

Not your keys, not your...

Het idee van 'zelfbeschikking over geld' kan lastig zijn, maar Dorsey gelooft in oplossingen. Hij benadrukt dat ze met de nieuwe hardware wallet níet de concurrentie willen aangaan met producten zoals Ledger en Trezor, maar dat ze een extra product op de markt willen brengen.

"Bitcoin is voor iedereen. Het is belangrijk voor ons om een inclusief product te bouwen dat een non-custodial oplossing op de wereldmarkt brengt. Met veel respect voor iedereen die ons zo ver heeft gebracht, maar: 'wat zijn de grootste blokkades om een oplossing te bieden voor de volgende 100 miljoen mensen?'"

In een reeks tweets legt Dorsey zijn plan verder uit. Zo noemt hij dat de veiligheid (security) de hoogte prioriteit heeft. Ook moet het gericht zijn op de mobiele gebruiker en is het hoogstwaarschijnlijk dat er een integratie komt met de Cash App (van Square). Ook zouden tweedelaags schaalbaarheidsoplossingen hier een rol in kunnen spellen. Daarmee lijkt Dorsey te verwijzen naar het Lightning Netwerk.

Het idee is dat ze nu eerst input verzamelen van de community, alvorens het project écht start. Ook zal zowel de software als de hardware compleet open source gemaakt worden. Er zijn al verschillende ideeën geopperd vanuit goed ingelichte Bitcoiners: van CoinJoins en PSBT's tot secure chips en multi-sig-optimalisaties.

Er was tijdens de paneldiscussie van Dorsey nog een ophef toen Laura Loomer vanuit het publiek tegen Dorsey in ging over censuur op Twitter. Ze vond het hypocriet dat hij zo achter Bitcoin staat als censuurvrij geld, maar dat het social mediaplatform wél mensen blokkeert.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!