Je kunt bij BitPay nu bitcoin afrekenen via het Lightning Netwerk

Je kunt bij BitPay nu bitcoin afrekenen via het Lightning Netwerk

Bitcoin betaalprovider BitPay heeft het Lightning Netwerk ingebouwd. Daardoor kunnen winkeliers nu bitcoin ontvangen op een manier waarop klanten nauwelijk transactiekosten hoeven te betalen.

BitPay

BitPay heeft een slechte naam in de community. Niet alleen omdat het enorm lang duurde voordat ze de schaalbaarheidslaag integreerden, maar ook omdat ze in het verleden twijfels zaaiden omtrent de SegWit-update.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een persbericht deelt het Amerikaanse bedrijf nu dat ze het Lightning Netwerk 'per direct' hebben geïmplementeerd.

"Winkeliers van BitPay kunnen nu betalingen ontvangen Lightning-wallets, zoals Cash App en Strike. Consumenten hebben nu een goedkoop alternatief bij het betalen met bitcoin bij een BitPay-enabled winkelier."

Je kunt als sinds 2011 bitcoin ontvangen via BitPay. Deze centrale dienst levert software voor winkeliers voor wie het allemaal iets te technisch is. Je kunt als gebruiker direct in dollars uitbetaald krijgen, terwijl de klant met bitcoin (of altcoins) betaalt.

Het is een van de oudste bedrijven uit de industrie. Naar verluidt gebruiken honderden miljoenen mensen in meer dan 200 landen de dienst.

Het grote voordeel van de integratie van Lightning is dat klanten nu nagenoeg gratis en instant betalingen kunnen doen met bitcoin. Het zijn off-chain betalingen door betaalkanalen, waardoor je de mempool en blockgroottes omzeilt. Zo wordt de blockchain ook niet vervuild met kleine transacties.

BTCPay Server

Waar BitPay voor veel Bitcoiners voor een nare bijsmaak zorgt, heeft het ook wel iets goed geleverd aan de industrie. Naast dat het een extra betaaloptie biedt aan bedrijven, zorgde het er indirect ook voor dat BTCPay Server is gestart.

Dit is de open source-variant van BitPay. Deze software kon je al enkele jaren aan je eigen Lightning node hangen. Bitcoiners die in 2017 al in de markt zaten, kennen onderstaande meme ongetwijfeld. Oudgediende Nikolas Dorier haalde op Twitter uit naar BitPay rondom de SegWit-saga:

Cryptobeurs Kraken was BitPay net een weekje voor. Ook deze Amerikaanse exchange accepteert nu stortingen en opnames met Lightning.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin lightning

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan