Paxful integreert het Lightning Network voor snelle Bitcoin transacties

Paxful integreert het Lightning Network voor snelle Bitcoin transacties

Paxful heeft het Lightning Netwerk geïntegreerd. Het peer-to-peer handelsplatform met meer dan zeven miljoen gebruikers in de hele wereld, gaat daarmee goedkope en snelle Bitcoin transacties faciliteren.

Paxful integreert Lightning

Paxful is enorm populair in Afrika. Ze werken samen met Lightning Labs voor de technische integratie van de schaalbaarheidsoplossing. Bitcoin is van nature een trage en dure settlement layer, door ontwerpkeuzes met blocktijden en blockgroottes.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lightning werkt anders: betaalkanalen tussen nodes waarbinnen de balans wordt bijgehouden. Zie het als een barrekening of kralenketting, waarbij er niet een gedistribueerde database is die door álle nodes wordt bijgehouden.

Door de adoptie van Lightning, kunnen gebruikers van Paxful nu voor enkele sats en binnen enkele seconden hun ruildeals voltooien.

In een reactie op het nieuws van vandaag zei CEO en medeoprichter Ray Youssef dat "Bitcoin zonder twijfel de beste optie is voor de mensen die de economie verder helpen."

"De grootste kans op schaalbaarheid van Bitcoin in de branche is via Lightning, wat microbetalingen buitengewoon goedkoper en sneller maakt. Consumenten, bedrijven en zelfs banken zijn op zoek naar een manier om de wereld met elkaar te verbinden en we anticiperen er volledig op dat Lightning zal presteren."

Bitcoin for Billions

De laatste tijd is het credo van de Lightning community om de infrastructuur naar miljarden gebruikers te brengen: Bitcoin for Billlions. Het is echter nog een lange weg te gaan. Ondanks de exponentiële groei door onder andere de adoptie van Lightning in El Salvador, is zijn de verschillende implementaties nog lang niet uitontwikkeld.

Het is ook nog supernieuw: in 2016 werd de whitepaper gepubliceerd en vandaag de dag zit er ongeveer 2.500 BTC in al de publieke betaalkanalen. Dat komt neer op ongeveer $115 miljoen, wat eigenlijk niets voorstelt in de cryptomarkt.

Paxful is opgericht in 2015. Het stelt gebruikers in staat om Bitcoin te kopen, verkopen en naar elkaar te verzenden op allerlei manieren. Het is een peer-to-peer beurs wat transacties met cash betalingen, bankoverschrijvingen, cadeaubonnen en PayPal faciliteert.

Ook ruilhandel is mogelijk. Ze verwerkten afgelopen week meer dan $38 miljoen aan transacties.

De limiet op Lightning-betalingen is gesteld op $750. Tijdens de béta werd er gemiddeld $45 per keer verzonden.

Door het Lightning Network te integreren, voegt Paxful zich bij andere populaire cryptobedrijven zoals Bitstamp, Bitfinex, OKCoin en OKEx en Bitrefill.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin lightning paxful

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties