Miljonair uit Australie geeft $100 miljoen in Bitcoin weg voor vaccinatie

Medeoprichter van Finder, Fred Schebesta, wil dat elke Australiër zich laat vaccineren. De miljonair heeft daarvoor zelfs $100 miljoen aan bitcoin voor over.

Miljonair looft $100 miljoen aan bitcoin uit

De ondernemer deed zijn aankondiging in de rapvideo ‘Get Vaxxed Baby’ en met name jongeren aanmoedigde om de prik te krijgen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat meldt de Daily Mail.

‘Ik heb een gek idee waar ik nooit over heb gesproken’, zo vertelde hij in zijn KIIS FM-ontbijtshow. ‘We gaan iedereen in Australië die gevaccineerd wordt 5 dollar aan Bitcoin geven’.

Finder is een bekende vergelijkingssite waar de 40-jarige zijn vermogen mee heeft verdiend. Iedereen die zich sinds 21 februari heeft laten vaccineren, mag éénmalig 5 dollar aan bitcoin claimen via de app van Finder. Het geldt alleen voor inwoners van Australië.

Hypothetisch gezien: zodra de ruim 20 miljoen inwoners van het land van 16 jaar en ouder zouden vaccineren, dan zou het Schebesta $104 miljoen kosten.

Zijn totale vermogen is geschat op $214 miljoen, dus de actie zou een flinke hap uit zijn vermogen halen.

Bitcoiner

Schebesta is de 26ste rijkste persoon van het land van 40 jaar of jonger. In zijn ogen gaat Bitcoin nog een glorieuze toekomst tegemoet met een prijs van $338.000 omdat nog meer mensen de munt als nieuw (spaar) geld gaan omarmen.

Also read




Poker, puzzels en games: leuke Bitcoin nieuwtjes uit de beginjaren

 





Gerucht: Britney Spears gebruikte Bitcoin om vader te slim af te zijn

 

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...