Jesse Powell, CEO van bitcoin beurs Kraken, treedt af

Jesse Powell gaat aftreden als CEO van cryptobeurs Kraken.

Kraken

Powell is de mede-oprichter van de Amerikaanse exchange. Kraken is in 2011 opgericht en was een van de eerste bitcoinbeurzen die werd meegenomen in de prijsterminals van Bloomberg.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

The Wall Street Journal schrijft dat CEO Powell gaat aftreden als CEO. Hij zal nog wel voorzitter blijven van de raad van bestuur. Ook zal de doorgaans relatief onzichtbare maar toch ook uitgesproken oprichter blijven werken aan productontwikkeling.

De huidige chief operating officer van Kraken, Dave Ripley, zal de functie van CEO overnemen vanaf het moment dat er een vervanger voor zijn functie is gevonden.

Powell bevestigt het nieuws op zijn Twitter-account.

Controverse

Powell kwam het afgelopen jaar een aantal keer onder vuur te staan dankzij uitspraken. In juni had hij kritiek op de "woke activisten" binnen zijn bedrijf. Hij vertelde dat zijn ongelukkige werknemers beter konden stoppen, wat leidde tot een sociaal-politiek debat.

Een maand later kwam Kraken in het middelpunt te staan van een onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Financiën. Er zouden gebruikers uit Iran op het platform actief zijn, wat dan weer en schending van internationale sancties zouden zijn.

Volgens Powell zijn de controverses niet de aanleiding voor zijn beslissing om CEO-af te zijn. Naar eigen zeggen had hij deze stap intern meer dan een jaar geleden al aangekondigd. Wat wel de reden is van zijn move? Verveling.

"Naarmate het bedrijf groter is geworden, is het alleen maar uitputtender voor mij geworden en minder leuk."

Begin dit jaar kreeg Kraken een routeringsnummer in de staat Wyoming, waar het eerder al een bank charter kreeg. Ze bewegen daarmee van de crypto-industrie steeds meer richting het traditionele bankwezen.

Toch is Kraken op bitcoinvlak ook druk. Zo hebben ze dit jaar het lightning netwerk geïntegreerd voor goedkope en snellere betalingen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsKraken